Инсталиране на балансирана рамка на прозореца

Когато инсталирате рамки на прозорци, избягването на изкривяване и усукване е най-голямото предизвикателство. Дори леките сили на опън могат по-късно да доведат до разхлабване на рамката или в екстремни случаи до разкъсване на рамката или остъкляването. Само опитни домашни майстори трябва да го правят сами.

Стабилност и еластичност

Дограмата е изложена на големи натоварвания в течение на живота си. Големите температурни разлики от над петдесет градуса по Целзий са също толкова важни, колкото и силния натиск от вятъра и движещия дъжд. Този факт трябва да се вземе предвид при инсталирането, за да се изключат повредите.

  • Прочетете също - ако е възможно, никога не пробивайте рамки на прозорци
  • Прочетете още - Измазване на дограми в прозоречната композитна система
  • Прочетете също - Незабавно фиксирайте влагата в рамката на прозореца

При монтажа трябва да се намери подходящ баланс между твърда издръжливост и леко еластична реакция. Докато алуминиевите и пластмасовите прозорци показват само ниски стойности на свиване и набъбване, „работещият“ материал прави монтажа на дървените прозорци по-труден.

Спазвайте външните условия

На първо място, при инсталиране на дограми на прозорци от всички видове прозорци трябва да се спазват външните условия. Това влияе на времето, температурите и състоянието на зидарията:

  • Идеалните външни температури от 18 до 25 градуса по Целзий гарантират "нормално състояние" на дограмата. Средният размер може да бъде монтиран и фиксиран със съответните размери, така че да се вземат предвид идеалните допустими отклонения за свиване и подуване през зимата и лятото.
  • Влажността, особено за дървени дограми, трябва да бъде под шейсет и над тридесет процента. Ако има тенденция към валежи, закрепването и монтажа трябва да се отложат.
  • Зидарията, особено в нова сграда, трябва да е напълно суха. По-специално, образуването на конденз в свързващия бетон и хоросан (7,79 евро в Amazon *) трябва да приключи. Често срещана грешка при инсталиране на прозорци е твърде рано.

Бързо завършете прозорците

Когато рамката на прозореца е монтирана, пространството между зидарията, запълнена с пяна, и подравнен прозорец, крилата на прозореца трябва да бъдат прикрепени и незабавно коригирани. Те помагат на рамката да "седне" и чрез многократни пренастройки стабилизират позицията на цялата конструкция на прозореца.

Съвети и трикове В областта на търговския и професионален монтаж на дограми, често срещате така наречената марка за качество RAL в специализирани компании. Той сигнализира за квалифициран монтаж от обучен персонал, който не може да бъде намерен в общите строителни компании за гипсокартон.