Модернизирайте болтовете на прозорците и увеличете защитата от взлом

Чрез преоборудването на ключалката на прозореца, изваждането или изваждането на прозореца може да бъде значително по-трудно или дори невъзможно. В механиката на рамката, обикновените ролкови гърбици могат да бъдат заменени от гъбни гърбици. В зависимост от вида на прозореца, броят на заключващите точки също може да бъде увеличен.

Видове болтове според строителните хардуерни стандарти

Видовете ключалки за прозорци са описани в стандарта DIN EN 12051, който описва всички лостове, дръжки и плъзгащи устройства, които могат да се използват за прозорци и врати. Заключващите се елементи като заключващите се дръжки на прозорците не се броят като болтове на прозорците.

  • Прочетете също - модернизирани решетки за прозорци, завинтени или затегнати
  • Прочетете също - Преоборудване на главата на гъби - това е важно
  • Прочетете също - Преоборудване на прозорци - за какво да внимавате?

Определени са седем различни вида барове:

  • Гренделриегел
  • Болт с пружинен механизъм
  • Плъзгаща и ръбова ключалка
  • Болт за катинар
  • Заключващ болт без заключване
  • Тайната лента
  • Вграден болт

Общото между всички болтове на прозорците е, че до тях може да се стигне само от вътрешната страна на рамката на прозореца.

Стандартен прозорец

Съвременните стандартни прозорци са оборудвани със заключващ механизъм, който позволява преоборудване с гъбични гърбици например. За монтажа крилата на прозорците трябва да бъдат откачени. В допълнение към самите болтове се заместват и фитингите на ударника.

Всеки гъбен щифт се премества на няколко сантиметра в ударника, създавайки стабилна връзка между крилото на прозореца и рамката на прозореца. Ако има заключваща точка от всяка страна на рамката, класът на защита на прозореца се увеличава от RC 1 на RC 2.

Сила и разпределение

Външно прикрепените пръти обикновено имат функцията да разпределят енергията, когато действа сила. Колкото по-добре са прикрепени към рамката или зидарията, толкова по-устойчив е прозорецът към атаки с лостове, краве крака или подобни инструменти.

В зависимост от вида на прозореца, производителите на системи за сигурност предлагат много модифицируеми системи за сигурност на прозорци срещу кражба. Прозорецът може да бъде преоборудван с почти всички продукти.

Специални странични болтове предпазват прозореца при отваряне. По отношение на тяхната функционалност тези болтове съответстват на обичайните вериги на вратите. Те предотвратяват или затрудняват натискането на крилото на прозореца навътре.

Съвети и трикове Досега най-големият брой кражби се възпира от съпротива, която може да издържи повече от три минути. Ако обезопасите прозореца си, можете предварително да предотвратите опит за проникване с "дисплея " на големи болтове.