Изгубено дистанционно управление за гаражната врата - какво да правя?

Ако дистанционното управление на гаражната врата е загубено, добрият съвет често е скъп. Има и някои аспекти на безопасността, които трябва да се вземат предвид. Прочетете тук как да получите достъп до гаража и да замените ръчния предавател, ако загубите ръчния предавател.

Блокиращ механизъм

Задвижването на гаражната врата има блокиращ механизъм, който предотвратява ръчното отваряне на гаражната врата. Това означава, че ако задвижването на вратата е настроено на "затворено " и не е получило команда за отваряне, не можете да го отворите и ръчно. Никога не използвайте сила, за да отворите гаражната врата!

  • Прочетете също - тухлена гаражна врата - как работи?
  • Прочетете също - Коя гаражна врата е правилната?
  • Прочетете също - Осигуряване на гаражна врата - най-доказаните стратегии

Достъп до гаража

За да влезете изобщо в гаража, можете да изберете следните маршрути:

  • ако има достъп до гаража от къщата, разбира се е много лесно
  • Накарайте гаражната врата да бъде късо съединена от специалист (никога себе си!)
  • Задействайте аварийното освобождаване (ако има такова и е достъпно)
  • Задействайте ключа за превключване (ако е наличен и достъпен)

След като имате достъп, можете лесно да получите подходящ универсален радиопредавател и да го препрограмирате съответно. Обясняваме как да направим това тук. В идеалния случай имате втора резервна отварачка в къщата. Но това не решава друг сериозен проблем.

Проблеми със сигурността

Търсачът (или крадецът) на дистанционното управление може лесно да отвори вратата на гаража. Това дава възможност при определени обстоятелства да се получи достъп до къщата невидим и необезпокояван след това през входа на гаража. Това трябва да се избягва на всяка цена.

Човек трябва да мисли за този сценарий от самото начало и да избере продукти, които предлагат решения за това. Във всеки случай, ако не се предоставят такива възможни решения, трябва да се консултирате с експерт след отваряне на гаражната врата. Рискът от неразрешено влизане е много голям - подобно на загубата на ключ от къща.

Крадецът трябва само да натисне отварящия портата пред всяка къща и да види къде ще отвори порта. Ако зоната може да бъде стеснена до известна степен, това често е много лесно да се направи.

Съвети и трикове Ако безжичната платка на отварящия портал е повредена (това може да се случи от време на време), проблеми могат да възникнат и при отваряне на гаражната врата. Тогава разбира се можете да приложите горните предложения по същия начин. Ако преоборудвате електрическо задвижване на вратите, не забравяйте още от самото начало да имате ключа на ключа или аварийно освобождаване на подходящо място.