Преместете сглобяемия гараж - това е възможно?

В някои случаи гараж, създаден по-рано, е просто неблагоприятен - например ако къщата трябва да бъде увеличена. В тази статия можете да разберете дали и как можете да премествате сглобяеми гаражи и какво определено трябва да помислите.

Възможност за преместване

Сглобяемите гаражи могат лесно да бъдат преместени на друго място или дори транспортирани с помощта на кран. За това се използват различни методи:

  • Прочетете още - цени на сглобяеми гаражи
  • Прочетете още - Какви са размерите на сглобяемите гаражи?
  • Прочетете също - Колко струва изграждането на гараж
  • Повдигане на гаража отдолу
  • Повдигане на гаража на покрива
  • Преместване с помощта на така наречената вътрешна атака

Използване на индивидуалните методи

Кой метод се използва, винаги зависи от структурата и конструкцията на сглобяемия гараж. Говори се за вътрешна атака, когато специален захват на крана се прокара през отвора на гаража и се вклини вътре. Сглобяем гараж също може да бъде повдигнат и преместен по този начин.

Фирма за преместване на гаражи

Като правило трябва да се свържете с производителя или с компанията, която създава съответния гараж за производителя. Това винаги гарантира, че е налице подходящото оборудване (специални, подходящи окачващи уши на подходящия кран) и че се използва правилният метод.

Правни въпроси при преместване на гараж

По принцип строителният закон не прави разлика между сглобяемите гаражи и зиданите гаражи. Това означава, че първо трябва да бъде одобрено новото място за сглобяемия гараж. Дори ако за издигането на гараж в съответния федерален щат не се изисква разрешение, могат да се прилагат допълнителни общински разпоредби, които трябва да се вземат предвид.

План за развитие и развитие на границите

Може да се случи така, че поради местните разпоредби (устройствен план) определени места за инсталиране на имота не са разрешени за гаража. Това може да се прилага и ако не се налага да подавате редовно заявление за сграда за гараж. Така че винаги има смисъл да се консултирате с отговорния строителен орган. Освен това може да се наложи да се спазват определени разстояния от линията на имота.

Създаване на фондация

Трябва да се създаде основа за сглобяеми гаражи. Така че трябва да сте сигурни още преди да се преместите, че бъдещата инсталационна площадка всъщност е разрешена и че фундаментът вече може да понася товари, ако е преместен.

Съвети и трикове Разходите за преместване до голяма степен зависят от пътуванията, извършени от екипа за преместване. Ако имате възможност да намерите компания, която е по-близка и все още знаеща, тогава определено трябва да се възползвате от тази възможност.