Нанесете готовата мазилка правилно в прости стъпки

Готовата мазилка ви предлага редица предимства. Преди всичко е много по-лесен за използване от конвенционалния хоросанов разтвор. Той обаче е и малко по-скъп. В замяна спестявате време и усилия при обработката. Прочетете повече за обработката на популярния гипсов материал тук.

Какво да вземете предвид, преди да нанесете мазилката

Правилната подготовка е важна, за да се постигне оптимален резултат от работата. Ако готовата мазилка трябва да се нанесе върху предварително измазана стена, трябва да се извършат някои подготвителни работи:

  • Прочетете също - важна информация за завършена мазилка в интериора
  • Прочетете също - Нанесете гладка мазилка за гладки стени
  • Прочетете също - нанесете термомазилка като топлоизолационен материал
  • Определено трябва да поправите повреди под формата на пукнатини и дупки, така че мазилката да се държи правилно.
  • Много прашни или замърсени стени трябва да бъдат добре почистени с прахосмукачка, четка или почистени по друг начин. Това е важно и за адхезията към основата.
  • Влажните стени трябва да се изсушат добре. Това може да стане чрез проветряване или, ако е необходимо, чрез нагряване.
  • Ако стената е много абсорбираща или песъчлива, може да е полезно да нанесете грунд. Това обаче трябва да съответства на използвания мазилков материал.

Свойства на завършената мазилка

Съществуват различни видове обработка за завършена мазилка. Обикновено производителите обръщат специално внимание на факта, че материалът е проектиран по отношение на неговата течливост и консистенция, така че дори да може да се нанася с валяк. Тогава това е така наречената мазилка за навиване (49,99 евро на Amazon *), която дори може да съдържа цветни пигменти. Готовият за употреба материал се предлага в различни версии. Има минерални продукти, които са дишащи и относително нечувствителни или такива мазилки с добавки от синтетична смола.

Обработка на завършена мазилка

Ако искате да оцветите материала преди нанасяне, просто добавете подходящ оцветител, подходящ за обработка с готовата ви мазилка. Във всеки случай мазилката трябва да бъде добре разбъркана. Това му придава оптималните свойства за обработка. Сега нанесете материала върху подходящо подготвената стена. След това имате достатъчно време да внесете желаната конструкция в стената. В зависимост от производителя отнема около 45 минути или повече.

Боядисвайте готовата мазилка, след като е изсъхнала

Ако желаете, можете също да боядисате измазаната стена с желания от вас цвят. Повечето мазилки могат лесно да бъдат боядисани с емулсионна боя или силикатна боя.