пожарогасител в домакинството - какво да се обърне внимание?

Много се чудят с ясна съвест, независимо дали те всъщност се нуждаят от пожарогасител в собственото си домакинство. Други все още имат пожарогасител някъде в мазето, благодарение на дебелия прахов слой дори риск за здравето. Тук изясняваме въпроса дали имате нужда от пожарогасител във вашето домакинство.

Чувство и глупости на пожарогасител

В далечните случаи хората не умират през самия огън, а от токсичните газове. Тук в Германия това са около 600 души годишно. Тъй като огънят и по този начин развитието на газ обикновено се избухва през нощта, тези хора умират в сън.

  • Прочетете също - дръжте пожарогасител правилно
  • Също чета - който проверява пожарогасителя?
  • Също така четете класове за пожарогасители за пожарогасители

Ето защо, в частни домакинства, мито за пожарогасители (45.95 € в Amazon *) обикновено вече не е предназначено. И накрая, това няма да има положителен резултат за тези много трагични случаи.

Отоплителна форма и пожарогасител

В миналото в много федерални провинции се изискваше пожарогасител за отопление на нефт, който трябваше да бъде инсталиран наблизо. Това трябваше да се обслужва и зарежда на редовни интервали. Междувременно това задължение най-вече отпадна.

Алармите за дим често са задължителни

Тъй като днешната ситуация трябва да осигури защита на спящите хора, устройството за пушене е най-важното устройство в частното домакинство. Повечето федерални провинции също са признали това и поради това са предписали аларми за дим в спалните.

Някои държави все още имат фаза на преход, но повечето апартаменти трябва да имат устройство за дим в съответствие с DIN 14604 с VdS маркировка.

Полезни мерки накратко

Не винаги е необходимо да се използват страхотни технологии. Една обикновена кофа с пясък може да бъде добро решение за малък огън, особено на терасата или в градината. Във вътрешността жителите трябва незабавно да се обадят на пожарната.

  • детектор за дим
  • Пожарно одеяло
  • Пожарогасител
  • Кофа с пясък
  • Пожароизвестителни системи за жилищни комплекси
Съвети и трикове В кухнята детекторът на дим е по-голяма досада. Тук определено трябва да има противопожарно одеяло. Пожарното одеяло има решаващо предимство пред пожарогасителя, тъй като не изисква никаква поддръжка. Просто трябва да бъде свободно достъпен и правилно сгънат.

Подобно на пожарогасителя обаче трябва да го изхвърлите след еднократна употреба. Но можете да вземете противопожарното одеяло за използване в кухнята за по-малко от двадесет евро всяко.