Пожарогасители - така са конструирани

Има различни видове пожарогасители. По принцип има два вида пожарогасители. Конструкцията на зареждащия пожарогасител е напълно различна от постоянния пожарогасител, който е по-прост, но по-труден за поддръжка. Как изглеждат двата пожарогасителя отвътре е точно тук.

Пожарогасителни средства и конструкция

Конструкцията на пожарогасителя (45,99 € в Amazon *) няма отношение към пожарогасителя. Както пожарогасителят, така и зареждащият пожарогасител могат да се пълнят с прах, пяна или вода като пожарогасител. Само задействането на различните пожарогасителни агенти е различно при тези два дизайна.

  • Прочетете също - Пожарогасители под налягане или пожарогасители?
  • Прочетете също - Правилно затваряне на пожарогасители
  • Прочетете също - Кой проверява пожарогасителя?

Тези пожарогасителни агенти могат да се използват и в двата вида конструкции:

  • прах
  • пяна
  • Вода / водна мъгла

Структура на постоянния пожарогасител

В непрекъснатия пожарогасител пропелентът и пожарогасителят са заедно в един контейнер за пожарогасител от самото начало. Пропелентът постоянно оказва натиск върху пожарогасителния агент. При натискане на бутона за освобождаване пожарогасителният агент може незабавно да тече през тръбата на щранга и да излезе от маркуча за гасене.

Евтино и лесно

Тези постоянни пожарогасители са известни още като постоянни пожарогасители. Те са по-евтините пожарогасители, тъй като конструкцията изисква малко технически усилия. Проблемът е по-скоро с поддръжката, която е много сложна и с малки дефекти, които могат да направят пожарогасителя неизползваем.

Например, ако някъде има теч, пропелантът може да избяга от пожарогасителния агент тук. Този процес обикновено остава незабелязан и пожарогасителят вече не работи.

Зареждащ пожарогасител

Зарядният пожарогасител работи съвсем различно от постоянния пожарогасител. Пропелентът и пожарогасителят се намират в отделни контейнери. Тъй като горивото за задвижване се държи в допълнителен метален контейнер, пожарогасителят е значително по-тежък с тази система.

Ако този пожарогасител се задейства, горивото първо трябва да се влее в пожарогасителя. В резултат на това пожарогасителният ефект е малко забавен в сравнение с постоянния пожарогасител. Този пожарогасител трябва да се зарежда първо, така да се каже.

Съвети и трикове В частните домакинства постоянният пожарогасител е по-препоръчителен, тъй като е по-лесен за работа. Пожарогасителят може да бъде труден за работа, особено за по-малки или възрастни хора, които нямат толкова сила.

Освен това е по-добре да поставите няколко малки пожарогасители на различни места. Ако пътят до пожарогасителя е твърде далеч, опитът показва, че няма смисъл от дефектния пожарогасител.