Премахване на петна от флумастер

Децата обичат да рисуват не само листа хартия пред себе си, но и себе си, стената или масата. Възрастните също могат да станат жертва на петна от флумастери, ако са.Б. тече в джоба или просто пада върху панталона. Събрали сме няколко домашни средства за ефективно премахване на петна от флумастери.

Ефективни домашни лекарства за петна от флумастери

  • Мляко: За спешна помощ.
  • Лимонов сок
  • дух
  • Лак за коса
  • лакочистител
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от синтетична кожа
  • Прочетете също - Премахнете измитите петна
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от коприна

Млякото е много подходящо за нежно, незабавно облекчение: накиснете веднага оцветения текстил в мляко и изтрийте петното с кърпа. Ако това не помогне, следвайте нашите инструкции за премахване на цветни петна с лак за коса, лакочистител или алкохол:

Инструкции за премахване на петна от флумастери от текстил, килими или тапицерия с лак за коса, алкохол или лак

1. Проверете цветната дреха за устойчивост на цвета

Първо тествайте подгъв от вътрешната страна на вашата замърсена дреха, за да сте сигурни, че няма да загуби цвета си, когато се третира с някой от споменатите агенти. Ако случаят не е такъв, можете да преминете към премахване на петното. Ако е така, трябва да се въздържате от използване на домашни средства и да закупите специален почистващ препарат за петна от флумастери върху цветно пране от специализирани търговци на дребно.

2. Нанесете върху петното лак за коса / лак / алкохол

Нанесете достатъчно лак или спирт върху петното с помощта на памук или кърпа. Ако използвате лак за коса, напръскайте петното отблизо, докато се напои добре.

3. Оставете да действа и измийте

Оставете го да действа 15 минути, след което измийте петното под течаща вода. Когато петното е попаднало на килима, просто почистете остатъците от пода с малко вода и абсорбираща кърпа.

4-ти. Измиване или. чисти

След третиране на петна, текстилът трябва да се пере в пералнята, както обикновено.

Трябва да почиствате големи площи килими или тапицерии с мокро почистващо средство или влажна кърпа, за да предотвратите образуването на ръбове.

Отстранете следите от флумастери от стената или дървото

Вашите малки са украсили стената или бюрото ви? И тук можете да направите нещо: Смесете содата за хляб с вода до плътна паста и внимателно избършете творенията на децата си или собствената си злополука. Боядисването не помага в повечето случаи, особено ако цветът на стената е бял.
Ако дървото е твърде мръсно, можете да го шлайфате и пребоядисате или боядисате.