Отстранете течната пластмаса за специални структурни условия

Боядисването с течна пластмаса веднага звучи като много просто решение за нанасяне на устойчиви на абразия и водоустойчиви покрития. В допълнение към предимствата, боядисаната "пластмаса " носи със себе си и някои предизвикателства. В някои случаи, но не във всички, покриващият материал помага да се решат взискателните структурни изисквания.

Висококачествената течна пластмаса е отворена за дифузия

По принцип течната пластмаса може да се нанася върху почти всички без мазнини, без прах, стабилни и сухи. Препоръчително е обаче да се извършват само специални задачи за нанасяне на покрития. Агентите за покритие винаги съдържат много разтворители, което ограничава използването им в жилищни помещения. В много случаи разтворителите се изпаряват за дълги периоди от време, до няколко седмици, така че подът или стената да смърдят след боядисване.

Друг аспект е дифузията. Висококачествени продукти като продукти от полиуретан-еластомер са фундаментално отворени за дифузия. Това обаче изисква перфектна изработка и подходяща дебелина на слоя. Трябва да се избягва рискът от изпотяване на хидроизолация на мазето, ако подовете на сутерена например са облицовани с други материали.

Практически и типични приложения и места за течна пластмаса

Във всички места, където водонепропускливостта е важна и където има постоянен контакт с вода и влага, боядисваемите течни пластмаси са добро решение. Следните приложения са типични и често срещани:

  • Боядисайте басейна или басейна
  • Боядисване на корпуса на плаваща къща, която сте построили сами
  • Боядисайте казанчето или друг резервоар за течности, направени от бетон, водонепропусклив
  • Нанесете одобреното защитно покритие в помещението на резервоара за масло
  • Саниране на плосък покрив или козирка

Има някои свойства, които трябва да се вземат предвид при избора на подходящия продукт. Ако зоната ще се кара, както е в гаражите и паркингите, трябва да се избере подходяща устойчивост на абразия. Акустичният аспект често се пренебрегва. Течните пластмасови настилки често причиняват силно скърцане, когато гумените гуми се преместват настрани, докато се управляват. Това може да доведе до съседски спорове с чести нощни заминавания и пристигания. Устойчивостта на UV на продукта е важна за всяка външна употреба.

Съвети и трикове Ако боядисвате течна пластмаса като подово покритие, слоевете трябва да са с дебелина между 0,5 и 2 милиметра. Като обикновено правило можете да изчислите необходимостта от слой с дебелина един милиметър върху един квадратен метър на около един килограм.