Уплътнение с плосък покрив - какви са разходите?

Течният плосък покрив е не само неприятност, постоянното навлизане на вода също застрашава строителната тъкан. Уплътнението на плоския покрив е абсолютно необходимо във всеки случай. Но какви са разходите за този строителен проект?

Хидроизолация на плосък покрив: теч на кръпка - или заменете покривния материал?

Течовете на плоския покрив могат да бъдат отстранени с относително прости средства и собственикът на жилище може дори да успее сам да извърши тази мярка. Не забравяйте обаче, че този тип плоско покривно покритие е едно нещо преди всичко: евтино!

  • Прочетете също - Обновяване на плоски покриви - какви са разходите?
  • Прочетете също - Уплътняване на плоски покриви: какви са разходите?
  • Прочетете също - Описание на услугите за цената на плосък покрив

Един порутен покрив обикновено тече на все повече и повече места, така че евтиното изкърпване не е обещаващо в дългосрочен план. Ето защо е по-добре да използвате лепенката за уплътняване на плосък покрив само като краткосрочно решение, за да спестите разходи.

За да не замените целия покрив, може да е възможно да залепите саниращ лист. Такава хидроизолационна мембрана е просто прикрепена към покривната покривка - обаче този евтин тип хидроизолация на плосък покрив не е подходящ за всеки покрив.

Понякога собственикът на жилище не може да избегне цялостен ремонт за хидроизолация на плосък покрив. Старата покривна покривка, включително хидроизолацията и пароизолацията, се откъсва и топлоизолацията обикновено също се подновява.

Последната мярка е скъпа, но увеличава стойността на къщата и води до икономии на енергия. Съвременните покривни материали също са по-трайни.

Уплътнение на плосък покрив: разходи, използвайки примера

В примерния проект разходите за хидроизолация на плоския покрив с помощта на мембрана за обновяване са 22 евро на квадратен метър, площта на пода е 85 квадратни метра. Освен това има ремонт и допълнителни работи по дренажната система.

Общ преглед на цената
Хидроизолация на плосък покрив 1.870 EUR
Дренажна система 560 евро
обща сума 2.430 EUR

Новата топлоизолация носи спестявания

С обикновена хидроизолация на плосък покрив с помощта на санираща мембрана, топлоизолацията бързо изчезва от погледа: Нека това бъде проверено от специалист в хода на ремонта.

Получавате разходите за хидроизолация на плосък покрив, включително нова топлоизолация, обратно чрез икономия на енергия! В казуса собственикът на жилище може да спести от 350 до 500 евро отоплителна енергия годишно.

Съвети и трикове Уплътняването на плосък покрив се счита за домакинска услуга, като разходите могат да бъдат частично приспаднати от данъка. За да направите това, поискайте от вашия покривач фактура, в която почасовата заплата е показана отделно.