Премахване на петна по стената без боядисване

Когато на стената се появят и са възникнали петна, се сблъскват два материала. Мръсотията и естеството на повърхността определят как маркировките могат да бъдат премахнати без боядисване. Мастноразтворимите или мазни вещества се утаяват върху мазилки, бои и тапети, които са повече или по-малко абсорбирани и инкрустирани.

Типични причини за петна и видове мръсотия

В кухнята пръски по време на пържене и готвене могат бързо да доведат до петнисти "декорации". Мазнините от сосовете например се утаяват върху мазилка или тапет. Друга често срещана причина са типичните признаци на износване, причинени от работа и докосване. Особено около превключвателите на светлината има тъмни нюанси.

  • Прочетете също - Премахнете петна от кафе от стената
  • Прочетете също - Премахнете петна по стената
  • Прочетете също - премахнете петна от влага по стената и текстила

По структурни и термични причини могат да възникнат петна от плесен. Те са резултат от неправилно и лошо регулиране на влажността. Докато не се развият в плесен, те могат да бъдат отстранени с избелващи и киселинни средства. Номерът е да действате агресивно върху петното и внимателно върху стената.

Видове разстояния и помощни средства

Желязо и попивателна хартия

Както е известно за текстила, петна от мазнини също могат да се гладят на стената.

Сода за хляб, царевично нишесте и лимонена киселина

Веществата се смесват с вода, за да образуват паста и се разпространяват върху петната. След време на експозиция между пет и тридесет минути ще бъдете отстранени. Тези средства премахват старите, дълбоко вдлъбнати петна от мазнини.

Гума за гума / гума

Специални гумени подложки за почистване се предлагат от магазините за хардуер и специализираните търговци на дребно за премахване на петна. Можете да премахнете последните следи дори след грубо почистване. За да се избегне разпространението на "изтрити " частици мръсотия, "изтрити " върху чиста повърхност (дъска, картон).

Вълшебни гъби

Почистващи гъби, налични в магазините за хардуер, предназначени за специфични свойства на стената.

Сода за хляб / белина

Когато се смесват като паста, избелващи агенти като сода за хляб, средство за отстраняване на петна или водороден прекис могат да премахнат петна от белите стени. При много упорити замърсявания водата за почистване може да бъде снабдена с агресивен хлорен почистващ препарат. Проветрявайте много добре и използвайте само за зидария и мазилка. Почти сигурно тапетът се разтваря и гарантирано се обезцветява.

Съвети и трикове Преди да започнете обикновено трудоемката работа по боядисване на врати, трябва да опитате щателно почистване с различните препарати за почистване на стени. Често вратите могат да бъдат адекватно украсени без боядисване.