spots preetreate: a и o

Упоритите петна, които пералната машина не овладее сам, трябва да бъде предварително обработена. Ако дадете на оцветените текстила без предварителна обработка в прането, петна стават доста солидни. Измитите петна са много трудни и често само за премахване с химични средства.

Изсушени петна

По-възрастните петна или сухи петна винаги трябва да се накисват. Изключение е боя или цветни петна, които не са водоразтворими.
Всички други типове петна трябва да бъдат или в минерална вода с изобилие от въглеродна киселина (всички видове петна), в мляко (шоколад, какао, плодове или петна от кафе) или в детергентната вода (мастни петна).

 • Също така четете - Отстранете петна от благословения
 • Също така четете - Отстранете измити петна
 • Прочетете също - Отстранете петна от кожа от изкуствена кожа

Miraculative Gallsife

Лекарството е почти толкова старо, колкото самите петна и причиняват чудеса на практически всички петна! Междувременно тя не е само частна форма, но и течност! Галспойд Винаги можете да използвате за предварителна обработка на петна, а не само на текстил. Дори и с петна по дивана, столчето за кола, матрака или килима, тя ефективно работи - и е нежна към цветовете на текстила.

 • Накиснете оцветяването, както е описано по-горе
 • Разтрийте или дриблирайте някакви жлъчки на гърби на петно ​​и измъчвайте тъканта един на друг, за да получите сапун.
 • Нека сапунът действа в продължение на 10 до 15 минути.
 • След това влезте в текстила в прането (без измиване на жлъчката.
 • За петна по дивана, килим и т.н. Дайте малко вода, за да почистите сапуна и след това да смучете разтвора с кърпа. Почистете килима или повърхността, след това с фино печене на водна лиза.

Цвят, петна за боядисване

Цветни петна на водонеразтворими материали като сондиране, мастило, очна линия или друг водоустойчив грим, химикалка, бои и бои трябва да бъдат предварително обработени с агент, съдържащ разтворител. Като домашно средство, отстраняване на лак за нокти, спрей за коса или терпентин са подходящи.

 • Дават нещо от средствата за кърпа и да потъне петна от външния ръб навътре.
 • Превключете няколко пъти по-чисто място на кърпата си и го дразнете, докато мястото изчезна.
 • След това измийте текстила в пералната машина или чисти килими или мека мебел с фин детергентен воден лий.

Домашно лекарство за всяко място

Докато Galsife представлява цялостен агент за почти всички видове петна, има и други домашни средства, които работят само за определени петна.
Така премахва масло z.Б. Петна, съдържащи бетабаротин, като петна от моркови, плодове или сокове могат да бъдат успешно лекувани с лимонена киселина и помощ при пожари лук.

Обърнете внимание на материала на тъканта!

Освен това винаги трябва да обръщате внимание на материала на веществото при предварителна обработка. Така че трябва z.Б. Коприна или вълна не почистват с жлъчки!
Също така петна на столчето за кола, дивана или тапети трябва да бъдат третирани със специални ресурси.

Съвети и трикове просто разглеждайте малко в нашето малко петно ​​лексикон и със сигурност ще намерите подходящото място за вашето място!