Месото в органичните отпадъци - Какво трябва да имате предвид

Много хора се чудят дали месото може да се изхвърли с органични отпадъци. Тъй като месото не е белено или други растителни отпадъци, ситуацията често е неясна. Преди всичко често има страх, че вредители като плъхове ще бъдат привлечени. Можете да намерите цялата информация в тази статия.

Месо, разрешено в органични отпадъци?

Месото, независимо дали е сурово, пържено или приготвено по друг начин, може лесно да се изхвърли с органични отпадъци. Няма значение в какво състояние е месото и дори храната за кучета или котки, която се състои предимно от животински храни, може да бъде изхвърлена в кошчето за органични отпадъци. Преди отпадъците да попаднат във вашите органични отпадъци, трябва да проверите разпоредбите на вашата общност. Не всеки позволява изхвърлянето на отпадъци от месо.

Ами колбасите? Не се безпокой. Ако месото може да бъде изхвърлено в кошчето за органични отпадъци във вашата общност, това също се брои за колбаси от всякакъв вид. Просто се уверете, че не поставяте никакви изкуствени обвивки в кошчето. Поради тази причина предварително проверете опаковката на колбаса, за да видите дали е в естествена обвивка.

Съвети за изхвърляне

1. Увийте

Месото и колбасите никога не трябва да се слагат директно в кошчето. Опаковайте ги внимателно, за да намалите миризмата. Това е особено важно при животинските отпадъци, тъй като тези вредители са дори по-привлекателни от загниващите зеленчуци.

2. Изхвърляйте нормалните домакински количества

Изхвърляйте предимно количества, които не надвишават вашите нужди. Забелязва се, когато големи количества месо се изхвърлят в кошчето за органични отпадъци. Понякога това дори означава, че изхвърлянето на боклука не изпразва контейнера за органични отпадъци.

3. Затворете плътно капака

Не забравяйте да затворите капака на вашия биоотпадък и кошчето за боклук. По този начин предотвратявате появата на месо в помещението или в градината, което би привлякло животни. Капакът е защитен механизъм срещу този проблем.

4-ти. Не на компоста

Ако сами изхвърляте органични отпадъци, никога не трябва да поставяте месо или колбаси върху компоста. Тъй като купчините компост са отворени и не се събират, плъхове, миещи мечки и други вредители не са далеч, които атакуват вашия компост.