Монтирайте саморазливна замазка за подово отопление

Подовото отопление носи огромна печалба в комфорта - не само, че радиаторите са пропуснати и уютната топлина идва от пода, но и често са евтини по отношение на отоплителната технология, защото те се затоплят по-добре. Предпоставката за това обаче е подовото отопление да е монтирано оптимално и правилно в пода. По правило тук се използва течаща замазка за подово отопление поради своите физични свойства. Може да се монтира бързо и оптимално да тече около всички отоплителни тръби, което осигурява особено тясна връзка между замазката и отоплителната система. Тогава топлината на пода се пренася оптимално и се съхранява.

Алтернативи на саморазливна замазка за подово отопление

Най-често използваната нагревателна замазка е течащата замазка от калциев сулфат. Той притежава най-добрите топлинни свойства. Като алтернатива циментовата замазка в класическа конструкция може да се използва и като нагревателна замазка; за разлика от CA замазката, тя е напълно нечувствителна към влагата, но има по-лоши термични свойства и много дълго време на сушене, а монтажът е сложен. Циментовата замазка е много рядка и обикновено е трудна за получаване, но също така е алтернатива на загрятата замазка, както и асфалтовата замазка от мастика, която също е много трудна за получаване и обикновено е скъпа. Дори суха замазка (€ 33,00 в Amazon *) може да се комбинира с подово отопление при определени условия, но най-вече е необходима или специална конструкция, използваща топлопроводими листове и топлопроводими ламели, или цялостна система за подово отопление и суха замазка, която е била координирани от самото начало. Тогава цялостните системи са толкова ефективни, колкото течащата замазка за подово отопление.

  • Прочетете още - замазка за подово отопление
  • Прочетете също - циментова замазка за подово отопление
  • Прочетете също - Преглед на разходите за саморазливна замазка

Изграждане на течащата замазка за подово отопление

Като правило отоплителните тръби са подплатени с изолационен слой, а подгряващата звукоизолация също е изградена под отоплителните тръби. Всички пароизолационни бариери, които може да са необходими, също трябва да бъдат монтирани отдолу. В случай на подове, по които тръбопроводи преминават, те трябва да бъдат покрити със слой насипна изолация; трябва да се спазва предписаната височина на припокриване на този тръбен слой. Това също така гарантира в същото време, че плочите, върху които се поставят отоплителните тръби, са наистина плоски и равномерни. Височината на замазката за отопляеми замазки обикновено е 3.5 до 4.5 cm, има и различни минимални височини на покритие, които трябва да се спазват в зависимост от различните отоплителни системи.