плаващ шум във водопроводната тръба? Можеш да го направиш

Те слушат водата през деня или дори през нощта и го безпокоят? Потомните шумове във водопровода могат да имат различни причини, които ви представяме тук.

Как идват шумове?

Шумът от потока е част от шумовете във водопровода, които могат да се възприемат като досадни от жителите на къщата. Това е така: водата винаги издава шум, когато тече, само че обикновено е тиха или изобщо не се чува. И, разбира се, това трябва да се случи само когато някой отвори кран.

Възможните причини за смущаващи шумове на потока могат да бъдат:

  • водопровод има теч
  • тоалетната се пуска
  • линиите не са изолирани
  • линиите са лошо положени

Във водопровода има теч

Течът във водопровода продължава да изтича вода, така че водата постоянно тече малко. Можете да разберете, че водопроводната тръба е повредена, наред с други неща, от факта, че някъде на стената се е образувало мокро петно. Освен това броячът продължава да работи дори когато всички кранове за вода са затворени. За да разрешите проблема, трябва да намерите теча.

Тоалетната се пуска?

По-старите или счупени измивания на тоалетната обикновено намаляват. Това означава, че казанчето трябва постоянно да се пълни с вода. Подобно на теч, това също води до постоянни леки шумове на потока. Този шум обаче трябва да бъде относително тих, ако линиите са изолирани и правилно насочени.

Лошо или неизолирани кабели

Водопроводите винаги трябва да бъдат изолирани, от една страна, така че да няма загуба на температура, или. отоплението се извършва, от друга страна, за да се сведе до минимум шумът от потока. Ако линиите в къщата ви не са изолирани, например защото са положени сами, трябва да ги преоборудвате, което е много работа.

Неправилно положени кабели

Правилно положените водопроводни тръби не лежат просто в стената или на пода, но нямат контакт със стените. Това означава, че те са фиксирани на малко разстояние от стената със скоби. Тези скоби (скоби за тръби) не трябва да държат директно тръбата, но трябва да обхващат изолацията. Освен това те трябва да бъдат оборудвани със звукоизолационна вложка от каучук или пластмаса, която отговаря на DIN 4109.