Отърване от мухи върху органични отпадъци - представени методи

Когато мухите пируват с вашите органични отпадъци, това може да зашемети дори и най-спокойния човек. Вредителите летят наоколо в кухнята или на големи ята около кошчето за органични отпадъци. Цяло роене не е необичайно, особено в топлите летни дни. За щастие има подходящи методи за прогонване на мухите.

причини

Ако се чудите откъде идват мухите, е време да проверите органичните им отпадъци. Мухите търсят подходящи места за снасяне на яйцата си. Те трябва да имат органични материали, които са източник на храна за личинките. Ето защо органичните отпадъци са толкова популярни сред насекомите, особено когато те силно смърдят. Ако от друга страна не се забелязват миризми от контейнера за органични отпадъци и той се почиства редовно, мухите стоят далеч от него.

Миризмите не са причинени само от липсата на мерки за почистване. Топлината и постоянната влажност също гарантират, че мухите се утаяват. Поради тази причина винаги трябва да увивате добре органичните отпадъци във вестник и предварително да ги оставите да изсъхнат малко. В комбинация с място на сянка или полусянка, развитието на миризми значително намалява.

Освен това винаги трябва да затваряте капака възможно най-плътно. Мухите могат да снасят яйцата си само ако могат да помиришат органичните отпадъци и да имат достъп до тях. Затова обърнете внимание на състоянието на органичните отпадъци, за да предотвратите рояци мухи.

Методи за изселване

1. Капак на филтъра

Ако вече сте забелязали мухи около кофата за боклук, можете да инсталирате капак на филтъра. Те са специално проектирани за зеленото кошче и не позволяват на мухите достъп до боклука, тъй като не позволяват на миризливи газове да излизат. В резултат на това кошчето не представлява интерес за насекомите.

2. Екрани за летене

Екраните за мухи също могат да помогнат срещу мухи. Можете да използвате или специални мухи за кофата за боклук, или да оборудвате помещенията си с тях. Дори насекомите да помиришат боклука, те не могат да влязат в къщата през комарните екрани. Това ще ви предпази от заразяване от нежеланите гости.

3. Миризма бариери

Почиствайте редовно кофата си за органични отпадъци със спрей, направен от 1 част оцетна есенция и 10 части вода. Оцетната есенция надеждно прогонва мухите за по-дълъг период.