плочки като ламинат: същата оптика, по-малко енергия

Ако ви е твърде трудно да полагате плочки на пода, можете да използвате и имитация на плочки, изработени от ламинат. Това, което трябва да е ясно обаче е, че ламинатът не може да съответства на експлоатационните качества и издръжливостта на истинските плочки. Прочетете повече тук.

Прилича на плочки, но това е ламинат

Ламинатът се предлага във всеки възможен вид - от бял блясък до различни видове дърво и външен вид на плочки. Разбира се, материалът остава ламинат.

  • Прочетете също - полагане на ламинат върху плочки с подово отопление
  • Прочетете още - Полагане на ламинат професионално върху плочки
  • Прочетете също - плочки или ламинат? Изчисляване на разходите и ползите

Полагането със сигурност е много по-лесно от полагането, залепването и фугирането на плочки, но ламинираният паркет има някои недостатъци в сравнение с плочките:

  • той не е толкова издръжлив, колкото истинските плочки
  • той далеч не е толкова устойчив и еластичен, колкото истинското покритие за плочки
  • не е толкова хигиеничен и освен това е малко по-труден за почистване от плочките

Ламинатът остава ламинат, дори ако изглежда като плочки. Следователно трябва внимателно да прецените дали ламинатът за плочки всъщност е жизнеспособна алтернатива за вас или би било по-добре да използвате истински плочки.

Ако решите за ламинат за плочки, ще намерите подходяща селекция както в железарските магазини, така и при многобройните специализирани дилъри в Интернет, например в parkett-store24.де или етажна продажба.де.

По отношение на цената ламинатът с външен вид на плочки често е малко по-висок от конвенционалните видове ламинат; висококачествените продукти често могат да струват 20 евро на квадратен метър.

Така можете да спестите разходи

Не трябва непременно да приемате по-високата инвестиция в плочки като причина да изхвърлите истинско покритие за плочки още от самото начало. Разходите за висококачествени плочки и монтаж може да са по-високи от тези за ламинат, който сте поставили сами, но тази инвестиция често се изплаща през годините.

Плочките са лесни за грижи и практически неразрушими - те имат трайност от няколко десетилетия. Ламинатът, от друга страна, често трябва да се подменя само след няколко години - разходите за ламинирания под се правят няколко пъти през целия живот на плочките.

И при определени обстоятелства можете също да спестите разходите за инсталиране, ако използвате плочки за щракване.

Съвети и трикове За истинско покритие на плочки, изберете вечен и ненатрапчив дизайн, може би плочки с конкретен вид или в приглушени цветове. Така че имате под, който винаги ще съответства на променящото се обзавеждане през много години от експлоатационния му живот.