Плочки от естествен камък изглеждат: селски, вечен и ценен

Подовете от естествен камък изглеждат особено елегантни и луксозни - но често са и много скъпи. Много по-евтино решение са подовите плочки, които имитират този външен вид. Прочетете тук какво още трябва да знаете за плочките с естествен камък.

Плочки с естествен камък: лукс, направен на достъпна цена

Истинските подове от естествен камък могат да бъдат много скъпи - и в много случаи дори не е необходимо да се монтират. Като алтернатива тук се предлагат плочки със съответния външен вид.

  • Прочетете още - Плочки за премахване на котлен камък от естествен камък, след като са били напръскани с вода
  • Прочетете също - запечатване на плочки от естествен камък и запечатване на порите
  • Прочетете също - полагане на плочки от естествен камък на стена

Визуално те трудно могат да бъдат разграничени от "истинските" подове от естествен камък благодарение на модерните процеси на керамичен дизайн, които са значително доразвити през последните години. Структура, външен вид и цветови тонове са измамно реални.

Но те всъщност са по-добро решение по няколко причини:

  • те са значително по-евтини
  • те са много по-лесни за полагане
  • Но те са също толкова устойчиви и издръжливи в продължение на десетилетия, колкото истинският каменен под

Възможностите варират от мраморна оптика до шисти - на пазара има съответна имитационна плочка за почти всеки естествен камък. Тук също е интересна възможността за комбиниране на различни камъни.

Стенните покрития се предлагат и като плочки: по този начин напълно реално изглеждаща естествена каменна стена може да бъде създадена много лесно с подходящи плочки. Чудесен вариант не само за мазета, но и за хола, който също е евтин.

Особено в областта на подовите плочки си струва да отидете при специализиран търговец на плочки, вместо да отидете в железарския магазин - специални дизайни могат да бъдат намерени например на artfliesen.де или при йотовстоун.de, голям избор, но и от търговци на плочки като fliesenbox24.де.

Така можете да спестите разходи

Както всички плочки, така и тук има плочки с естествен камък от сравнително евтини до астрономически скъпи - в зависимост от качеството и дизайна. Сравнението на цените винаги си заслужава, ако имате предвид само определен поглед.

Трябва също така да наблюдавате специални артикули и специални оферти, особено чрез eBay, ако искате да спестите разходи. Но внимавайте да не направите набързо лоша покупка тук.

Съвети и трикове Обърнете внимание на устойчивостта на приплъзване на подовите плочки - има определени класове, които можете да използвате при покупка. По правило устойчивостта на абразия наистина играе важна роля само ако се използва интензивно.