Система за изравняване на плочки: всичко е плоско при полагане

При полагане на плочки, особено големи формати, често не е лесно действително да се създаде напълно равна и равномерна повърхност на плочките. Експертите имат свои собствени методи тук и обикновено са достатъчно квалифицирани - за неспециалистите, от друга страна, нивелиращите системи са ценна помощ. Прочетете тук какво е това и къде можете да го получите.

Системите за изравняване на плочки помагат при полагане

Когато полагате подови плочки, е разбира се важно в крайна сметка да имате идеално равна повърхност на плочките. Това обаче може да бъде доста трудно, особено при плочки с голям формат.

  • Прочетете също - Полагане на плочки по метода на дебелото легло
  • Прочетете също - полагане на плочки върху PVC
  • Прочетете също - Полагане на плочки по диагонал

Професионалните керемиди си помагат тук с уменията, които са придобили през годините, или със собствените си трикове и трикове - системите за изравняване са измислени за всички останали:

  • Системите за изравняване помагат за равномерно полагане на плочки
  • Системите за изравняване също улесняват боравенето с големи формати на плочки
  • и нивелиращи системи значително намаляват усилията, свързани с полагане на подови плочки

Един от най-известните продукти на пазара е Planfix, който също много често се предлага в магазини за хардуер или компании за поръчки по пощата, друга доказана система за изравняване идва от компанията Karl Dahm и може да бъде получена от karldahm.com.

В допълнение, все още има някои продукти без име, които могат да бъдат намерени отново и отново в магазините за хардуер - но тук винаги трябва да се убедите предварително дали помощта за полагане всъщност е такава или не ви създава повече проблеми и работите в край.

Така можете да спестите разходи

Ако полагате плочки само веднъж, попитайте приятелите си дали някой вече има помощно средство за полагане, което може да ви заеме. След това си спестете разходите за закупуването му.

Или можете просто да попитате керемидчик как може да си помогне - може би дори можете да научите някои други ценни неща там. В крайна сметка, питането те прави мъдър.

Съвети и трикове За очевидно трудни или сложни задачи за полагане е по-добре да се свържете със специалист - или поне да получите съвет за полагане. Просто плочките са твърде скъпи, за да се полагат непрофесионално след това.