плочките растат - можете?

Като всеки етаж, разбира се, теракотният под трябва да свети добре. Дали има специални восъци и как най-добре да ги използвате, можете да прочетете в тази публикация. В допълнение, кои възможности има за полиране на плочките.

Подходящи видове плочки

В плочките се отличава три различни вида:

  • Също така четете - нарязани плочки от порцелан Stoneware
  • Също така четените плочки: кои мазнини всъщност имат плочки?
  • Също така четете - поставете плочките професионално на плочки
  • Stoneware (остъклени плочки, с твърдо, лъскаво покритие)
  • Много по-твърд каменна или порцелан stoneware, който обикновено е неглазан
  • полиран камък и порцелан, който е полиран до висок гланц

Порцелановият камък може да има различни повърхностни структури. Той може също - особено за използване на открито - да бъде специално обработен, за да не се плъзга.

Способност за растеж

Полираният порцеланов камък е шлифован толкова гладко, че блести сам, когато е чист. По правило не може да се постигне по-висок гланц, дори с восък.

Глиненият съд така или иначе е снабден със стъклено, лъскаво покритие. Също така свети, когато плочките са чисти.

И двата вида повърхности са толкова твърди, че не се нуждаят от защита. Те също трудно могат да бъдат надраскани. Следователно защитата с восък е също толкова ненужна, колкото и полирането на много твърдото покритие или много твърдата повърхност (порцелановият камък има същата твърдост на надраскване като диаманта).

И в двата случая восъкът води до отлагания, които трудно се отстраняват и в крайна сметка предотвратяват блясъка. Определено трябва да се въздържате от използването на восъчни почистващи препарати и не трябва да използвате продукти за грижа, които съдържат восък. Почистването с чиста вода и тире препарат е достатъчно и също води до съответния блясък.

Полиране на неглазирани каменни изделия

На пазара има и покрития на восъчна основа и полируеми покрития за неглазирани каменни изделия, които обикновено изглеждат матови.

В зависимост от повърхностната структура на конкретната керемидена плочка от порцелан, използването на такива продукти за грижа може да направи пода лъскав. Това обаче не винаги работи при всички повърхности.

Неподходящите почистващи препарати също могат да доведат до скучен вид на плочката и да образуват отлагания, които са трудни за отстраняване. Във всеки случай трябва предварително да попитате производителя на плочките кои почистващи препарати се препоръчват за някои неглазирани керамични плочки от порцелан.

Съвети и трикове Никога не трябва да използвате препарати, съдържащи повърхностноактивни вещества за остъклени или полирани плочки. Повърхностноактивните вещества могат да доведат до потъмняване на повърхността и трайно загуба на блясък.