лепило за плочки като алтернатива на нивелиращата смес?

Алтернатива ли е използването на лепило за плочки като изравняващо съединение?. да се използва като алтернатива на това? Много домашни майстори си задават този въпрос. Можете да прочетете повече за тази тема тук и дали това изобщо има смисъл.

Компенсирайте големите разлики във височината по различни начини

Има няколко начина да компенсирате разликите във височината между различните помещения или в тези помещения. Използването на нивелираща смес (19,95 евро в Amazon *) или популярната нивелираща смес е само едно от тях. Лепилото за плочки е необходимо така или иначе, за да се създаде подходящ субстрат преди полагане на плочките и да се осигури необходимото сцепление на пода. Лепилото за плочки обаче не може да бъде истинска алтернатива на използването на изравняващо съединение. Също така продуктът не може да се използва за компенсиране на разликите във височината между различните помещения. За това имате следните опции:

  • Прочетете също и нивелираща смес или. Използвайте правилно сместа за изравняване на дърво
  • Прочетете също - Изсипете изравняващо съединение
  • Прочетете също - Ако трябва да преработите нивелиращата смес
  • В случай на незначителни неравности или много малки разлики във височината, се препоръчва използването на предлагано в търговската мрежа изравнително съединение или изравнително съединение.
  • Ако искате да компенсирате по-големи неравности или по-големи височинни разлики между различните помещения, по-добре е да използвате замазка или. Бърза замазка, когато нещата трябва или трябва да вървят малко по-бързо.
  • Допълнителните възможности се състоят в използването на сглобяеми компоненти.

Целта и подходящите средства

Което означава, че използвате винаги зависи от съответната цел. Когато правите това, помислете дали искате да поправите дупки, възникнали в пода, или това е износващ слой с възможно по-голямо натоварване. Това е много важно за определяне на минималната дебелина на слоя на нивелиращата смес. Има много области на приложение за изравнителни смеси и подобни материали, в които например подът трябва да бъде повдигнат за безпрепятствен апартамент. Ако е необходимо, бихте искали също така да превърнете стара изба в използваема стая и да нанесете само изравняваща смес в възможно най-малкия слой, за да не намалите височината на помещението повече от необходимото.

Лепилото за плочки се използва само за фиксиране на плочки

Във всички тези съображения обаче трябва да отбележите, че самото лепило за плочки е подходящо за осигуряване на правилна основа за полагане на плочките и че трябва да ги закрепи към основата. Продуктът не е подходящ за изравняване на разлики във височината на пода.