Флаш ръжда върху приборите за хранене - каква е причината и какво може да се направи?

Ако приборите за хранене - обикновено неръждаеми - изведнъж започват да показват ръжда, досадата често е голяма. Факт е обаче, че дори висококачествената неръждаема стомана може да ръждясва, ако са изпълнени подходящите условия. Това няма нищо общо с качеството на неръждаемата стомана. В много случаи причината за филма за ръжда е съдомиялната машина. Какво може да се случи в него и какво можете да направите за това, тази публикация ги разкрива.

Дейности в съдомиялната машина, причинявайки образуване на ръжда

Честа причина за това, че ръжда от неръждаема стомана е, когато влезе в контакт с ръжда. При неблагоприятни условия полетът на полет може да определи и предизвика корозия.

  • Също така четете - Flugrost върху приборията, което идва от съдомиялната машина
  • Също така четене - алуминиево фолио в съдомиялната машина помага срещу ръжда
  • Също така четете - Flugrost в съдомиялната машина

Тъй като защитният пасивен слой на благородния метал след това се поквари на тези места и не може да бъде възстановен, може дори да се случи в екстремни случаи до точната ръжда на ножовете и вилиците.

Билото често идва от неръждаеми винтове на капакови дръжки, или върху дръжките на тигани и купи в тигана. Ръждата, която се лющи там, се завихря от съдомиялната машина и може да заседне върху приборите за хранене.

Предпоставка за ускоряване на образуването на ръжда

Ако приборите от неръждаема стомана останат влажни в съдомиялната машина за дълго време, ръждата върху приборите може по-лесно да залепне и да се разпространи по-дълбоко. Следователно винаги трябва да изваждате приборите от горещия и влажен климат на съдомиялната машина възможно най-рано.

Обратното също може да бъде проблематично. Ако замърсените прибори за хранене останат в миялната машина твърде дълго преди да се измият, киселините и агресивните вещества в храната могат да допринесат за отслабването на повърхността на материала.

Коригиращи мерки

За да сведете до минимум образуването на ръждив филм от самото начало, винаги можете да поставите парче алуминиево фолио в контейнера за прибори за хранене. Алуминият е по-малко благороден от неръждаемата стомана и следователно корозира първо, докато неръждаемата стомана не се влияе от ръжда.

Допълнителни мерки са:

  • Не поставяйте тенджери или тигани с ръждясали винтове или други ръждясали части в съдомиялната машина
  • Изплакнете приборите възможно най-бързо или изплакнете обилно с чиста вода
  • Извадете приборите от съдомиялната машина възможно най-скоро след измиване
Съвети и трикове Ако премахнете филма ръжда напълно (напр. Като го шлайфате), процесът на ръждясване обикновено може да бъде спрян с висококачествени прибори за хранене. Тогава вече няма да напредва и няма да се образува нова ръжда.