Премахване на филм от ръжда от колата - какво можете да направите??

Никоя кола не е на сто процента в безопасност от ръжда. По-малки петна от ръжда могат дори да се появят на относително нови превозни средства. Причината за появата на ръждив филм всъщност може да бъде "летящи" частици ръжда. Това е силно изразено в близост до железопътни системи и релси. Но са възможни и други причини. Важно е филмът от ръжда на автомобила да се отстрани възможно най-рано и напълно. Можете да прочетете тук как да направите това правилно.

Причини за появата на ръжда филм

Както вече беше споменато в началото, близостта до железопътни системи и коловози представлява много висок рисков фактор за образуване на филм от ръжда върху автомобила. Дори когато случаят не е такъв, износването на спирачките и близостта до други превозни средства в пътния трафик също са много честа причина за повишено образуване на ръжда.

  • Прочетете също - филм за ръжда върху спирачните дискове - как да се премахне?
  • Прочетете също - Премахнете ръждата по колата: какви разходи означава това?
  • Прочетете също - Как да премахнете Flash Rust

Следователно винаги трябва да проверявате нови превозни средства. Има няколко области, които са особено изложени на риск:

  • Арки на колелата
  • Врати и первази
  • Багажник
  • Задна броня

Освен това всеки модел превозно средство има своите специфични слабости. Луксозната марка Mercedes също се бори масово със слабите места на ръждата в много модели през последните години.

Рискове от необработен ръждив филм

Голият метал на каросерията на автомобила щеше да бъде силно корозирал в рамките на часове. Поради това много части от каросерията на автомобила са поцинковани. Слоевете лак по-горе образуват друга „защитна броня“ за чувствителния метал.

Флаш ръждата обаче може да "изяде" пътя си през тези защитни слоеве много бързо - и след това формира входната точка за по-нататъшна корозия, която нищо не може да спре. Ако боята е проникнала на малка площ и е достигнат оголеният метал, корозията може да прогресира много бързо.

Предотвратяване на ръжда филм

На повърхността тялото може да бъде защитено от филм от ръжда чрез обработка с горещ восък. Старателно приложената защита на дъното трябва да бъде достатъчна, за да държи ръждата под контрол за дълго време.

Сърцето на сърце, което все още не е притиснато от слоевете на боята, винаги трябва да бъде напълно премахната възможно най-скоро с автопополтур. Ако той не премахне така, трябва да се извърши професионално лечение на Ruststell. Вече има висок риск за по-голямо заразяване с ръжда.

Съвети и трикове редовно контролиране на всички уязвимости, редовно измиване и полиране на превозното средство и отстраняването на всеки открит полет жлеб са най-добрите превантивни мерки срещу ръжда на превозното средство.