Използвайте бита Forstner за твърда дървесина - трябва да обърнете внимание на това

Като домашен майстор сигурно знаете битовете на Forstner от поставянето на панти в шкафовете. Инструментите, известни също като „битове на knothole“, не винаги са лесни за използване. В нашата статия можете да прочетете какво трябва да внимавате при пробиването на твърда дървесина.

Как работи битът Forstner

Външният вид показва, че накрайникът Forstner работи по различен начин от конвенционалната усукваща тренировка. Прилича повече на фреза.

  • Прочетете също - диамантена режеща шайба за порцеланови каменни изделия - за какво да внимавате
  • Прочетете също - Битове на Форстнер: какви размери има?
  • Прочетете също - Намерете подходящо устройство за превозно средство за майсторство

Всъщност неговата функционалност е доста сходна: рязането в горната част носете дървени чипове, когато пробиването се върти и мелница кръгла дупка в повърхността на дървото.

Това е необходимо, например, ако вдлъбнатината на кабинета трябва да се направи в вратата.

Forstner тренировките имат предимството, че са много по-тихи от смилането и също са подходящи за твърди гори. Е прецизно предварително пробит (бормашина = сила на центриращия щифт) може да се очаква много чисти резултати.

Пробиване на твърда дървесина с бормашини

Колкото по-трудно е дървото, толкова по-трудно е да се произведе такава вдлъбнатина с тренировката на Forstner. Ето някои неща за носене:

  • Качество на бормашина
  • Острота на тренировката
  • печат
  • Скорост

Качество

Качеството на тренировката е от решаващо значение. С твърда дървесина обикновено трудно можете да постигнете нещо с евтини, по-ниски тренировки. Един добър бит Forstner почти винаги струва поне 10-15 EUR в специализирани магазини.

Острота

Очевидно не може да се постигне резултат с тъпи тренировки. Винаги се уверявайте, че битът Forstner, който използвате, е наистина остър.

печат

При твърдите видове дървесина трябва да увеличите натиска върху свредлото. Не трябва обаче да е толкова голям, че дървото да започне да пуши. Най-добре е да използвате бормашина, това е най-добрият начин за регулиране на налягането.

скорост

Скоростта на завиване трябва да бъде възможно най-висока при пробиване на твърда дървесина. По този начин обикновено получавате добър резултат. Винаги обаче намалявайте скоростта, ако забележите, че се случва нечисто изрязване.

Съвети и трикове Винаги обръщайте внимание, когато използвате бита Forstner правилна посока на въртене! В много случаи това често е проблемът, когато сондажът не работи добре или изобщо не работи.