Пролетна треска? Защо един сезон ви кара да искате да се чувствате като

Сезонът на чифтосване на животните започва през пролетта. А какво да кажем за нас? От първите дни на пролетта и ние се чувстваме някак вдъхновени!

Първите слънчеви дни едновременно ни повдигат настроението и повишават либидото. Норвежко проучване показа, че след като женското удоволствие достигне най-ниската си точка през декември, то отново се повишава от март и достига най-високата точка в кривата през май. Либидото на мъжете достига своя връх през август, но това не им пречи да флиртуват толкова силно, колкото могат през пролетта.

Няколко фактора могат да обяснят тези криви. Ако не сте в добро настроение, както може да се случи в скучните зимни дни, вашето либидо също не е особено добро. Освен това „хормоните на женското удоволствие се влияят от интензивността и количеството светлина, като мъжкият тестостерон винаги остава относително постоянен“, обяснява експертът по секс Бенте Трейен.

Освен това се обличаме много по-ефирно през пролетта и се чувстваме по-изкушени да искаме да угаждаме и съблазняваме. Това също е маркер за това повишаване на либидото. Когато се чувстваме секси, тялото ни отделя хормони. “Намираме за стимулиращо да съблечем дрехите си. В резултат на това тялото ни пръска определени аромати и феромони, които също изпращат много силни сигнали. Всички тези индикатори, които сигнализират за наличието и наличието на сексуален партньор, оказват влияние върху допаминовия ни баланс, което насочва вниманието ни специално към този потенциален партньор ", обяснява Луси Винсент, автор на нехудожествената книга " The формула на похотта ".

Експертът по секс Никол Дежардин подчертава, че обичаме да нарушаваме рутината с първите пролетни дни. По-дългите вечери ви канят да излезете и да разговаряте на тераса на кафене. Очните контакти и срещи се случват много по-често, отколкото през зимата. Двойките отново намират близките си връзки или изпитват желание отново да съблазнят партньора си.

Допълнителният съвет: Пролетта също събужда кожата ни и ние искаме да се чувстваме красиви и да се грижим за себе си повече от всякога. Радваме се на слънчевите лъчи и запълваме нуждата си от витамин D. Не бива обаче да се забравят няколко важни правила. Нанесете слънцезащитен крем и помислете за ежедневната си рутинна грижа за кожата. Caudalie, например, наскоро започна да предлага линия за антиоксидантна грижа Polyphenol C15. Поглезете се с крем против бръчки за очи и устни с гроздови семки, витамин С и екстракти от папрат и кестен от Индия, който видимо стяга и изглажда кожата ви.