Наскоро реновиран, но как да се качите на стената зад радиатора?

Апартаментът е в ремонт, но какво да правим с радиаторите? Демонтажът им е голямо усилие и обикновено работи само със специалист. Тук ви казваме как все още можете да получите свеж цвят зад него.

Какви опции има за боядисване зад радиатора?

Всеки, който все още има стари оребрени радиатори, знае проблема с ремонта. Можете да видите стената през ребрата и особено с цветни стени, фонът на радиатора изглежда грозен. Дори и при панелните радиатори, стената отзад трябва да бъде боядисана, така че в стаята да не останат мръсни ъгли.

3 начина за нанасяне на боя зад радиатора:

Ролката на радиатора

Това са бояджийски ролки, които са много тънки и малки, но имат дълга, обикновено гъвкава дръжка. Така че можете просто да рисувате отгоре и отстрани зад радиатора. Главата на ролката на радиатора е доста малка и плоска. Това позволява да се използва като четка, където вече не може да се търкаля. Това също така позволява боядисването на стените между ребрата на радиатора отпред.

Четката на радиатора

Тези дълги плоски четки, извити в предния ръб, са особено подходящи за недостъпни ъгли. Те са особено подходящи за боядисване на стената между ребрата на оребрен радиатор. Ето как заставате зад радиатора с ъглова страна, ребро от двете страни. Недостатък е, че радиаторът е покрит с боя, тъй като ребрата са много трудни за маскиране. Винаги работете зад едното ребро. Ако избършете разлятата боя веднага, тя няма да изсъхне.

Дървената ламперия

Вземете тънък лист дърво или MDF, изрязани до размера на радиатора. Нарисувайте това с вашата боя за стена. След това го прикрепете към стената зад радиатора.

Съвети и трикове Най-важното нещо, което трябва да направите преди боядисване, е да маскирате правилно радиатора. Използвайте малко по-дебел покривен филм от магазина за железария и го прикрепете здраво към радиатора. Тънкото фолио буквално се придържа към валяка на художника, ако се приближите до него и започнете да работите спокойно, тогава вече няма въпрос за него.