свежа и стара мазилка

При изглаждане на свежа фрикционна мазилка тя идва преди всичко със скорост. Ако съществуването трябва да се изглади, това зависи от зърното. Брутната мазилка първо е шлифована и след това се изпълва. Mittelfeiner и фината мазилка могат да бъдат запазени директно гладко. Фината мазилка може да се залепи директно с руно.

Котите се изравняват дори с груба втрита мазилка

Изглаждането на прясно изтърканата мазилка е еквивалентно на премахване на пластмаса с изглаждаща мистрия (6,42 евро на Amazon *). С този метод структурите "се разкъсват " през зърното на повърхността. Въпреки това, погледнато отблизо, всички коти са точно изравнени.

  • Прочетете още - Премахването на втрита мазилка означава много усилия
  • Прочетете също - Гладка мазилка и изтъркана мазилка: характеристики и разлики
  • Можете също да прочетете - Нанесете изглаждаща мазилка и я подгответе за нов облик

Дебел и стабилен тапет със собствена твърдост или руно за обновяване може да се залепи върху фино настъргана или мазилка без допълнителни подготвителни работи. За по-тънки хартиени тапети и други еластични тапети, втвърдената мазилка трябва предварително да се изглади механично.

Ако върху вътрешната страна на стените се нанесе фрикционна мазилка и се очаква обща гладкост, има по-смисъл да се използва друг вид мазилка като мазилка на руло.

Стара съществуваща настъргана или стъклена мазилка

При изглаждане на съществуваща втрита мазилка е важна степента на грапавост. Това зависи от размера на зърната, съдържащи се в мазилката. Могат да се разделят три области и да се присвои съответната предходна:

  • Фини зърна до 1,5 милиметра
  • Средни размери на зърната от два до три милиметра
  • Груби зърна от четири до пет милиметра

От средни размери на зърната, триещата мазилка трябва да се шпаклова. Често срещан и типичен пълнител и изглаждащ агент е мазилката от Париж. Когато шпакловката се замаже, се създава почти огледално гладка повърхност, което е характерно за шпакловката, съдържаща мазилка (4,25 евро на Amazon *) n.

От размер на зърната над три милиметра трябва да се взема решение за всеки отделен случай дали изискването за пълнежния материал е твърде високо. Ако размерът на зърната е четири милиметра или повече, винаги е препоръчително да се шлайфа триещата мазилка преди пълненето. Следните стойности са подходящи като размер на зърната за абразива:

  • Тримилиметрово зърно от мазилка = абразив с размер на зърната от 300 до 400
  • Четири милиметрова мазилка = абразив с 300 зърна
  • Пет милиметрова мазилка = абразив с 220 до 250 зърна
Съвети и трикове За всички методи на механично изглаждане се уверете, че мазилката е напълно без прах, преди да я запълните. След като го почистите и почистите с прахосмукачка, в идеалния случай го избършете с влажна кърпа. Ако все още има структурни остатъци, влажна, чиста четка за боя също може да помогне.