изчислява фертилните дни: така че увеличавате шанса да забременеете!

Ако искате дете и останете неуспешни първите опити, тогава може да е, защото не знаете точно кои дни можете да забременеете. Това, което трябва да направите тогава? Изчислете плодородните си дни! Казваме ви как работи това.

Изчислете плодородните дни или. Водете календара на плодовитостта, два ценни метода са да ви помогнат да осъзнаете желанието си за деца. Ако знаете, на кои дни можете да забременеете, увеличавате шансовете си най-накрая да се сбъднете мечтата за щастие на трето място.
И не се страхуват, това е много по-лесно, отколкото може да се появи първо. Ние ви казваме всичко, което трябва да знаете за календара на цикъла и също така да представите голям практически инструмент, с който можете да изчислите плодородните си дни само за няколко кликвания.

Женския цикъл

Месечният цикъл на жените започва в първия ден от контролното кървене и тече в 3 фази: фазата на фоликула, овулацията и лутеалната фаза. За да изчислите плодородните си дни, трябва да знаете точно вашия цикъл.

1. Фаза на фоликула

Фазата на фоликула отнема около 14 дни. В тези две седмици фоликулите (яйчни черни) гуми. От които остава само един фоликул, който дава на ооцитите. Контролното кървене се осъществява в началото на фазата на фоликула.

2. Кога е овулацията?

Овулацията (или скокът на фоликула) се извършва в рамките на 24 часа. Когато фоликулиращият хормон (FSH), който е отговорен за опасенията на яйцата, достигна своя акцент, лутеинизиращият хормон (LH) се разпределя и причинява освобождаването на яйцеклетката от останалия фоликул.
Възрастното яйце се носи в фалопиевите тръби. Ако яйцето не е оплодено в рамките на 12 - 24 часа, тя умира и задейства следващото армиране на кървене.

Не пропускайте. T Кога е овулацията? Изчислете плодородните си дни сега!

3. Изчислете лутеалната фаза

Лутеалната фаза (също жълто-тяло) е периодът след овулацията до началото на следващото редовно кървене. В лутеалната фаза може да има бременност при оплождането на яйцето след овулация.
Лутеалната фаза продължава 14 - 15 дни. В този случай остатъкът от фоликула се превръща от лутеинизиращия хормон към жълтото тяло. След това произвежда хормон прогестерон, който приготвя маточната лигавица върху анализа на яйцеклетката. Прогестеронът също се нарича жълт хормон на тялото, тъй като е направен от жълтото тяло (латински: корпус летом).

Тези три фази могат лесно да се припокриват. Следователно впечатлението, че женският цикъл отнема повече от 28 дни.

Дата на овулация: кога е овулацията след периода?

За да се изчисли датата на овулация, трябва да знаете, че лутеалната фаза винаги отнема 14 или 15 дни, дори ако целият цикъл може да бъде различен с всяка жена?.

  • Можете да определите деня на овулация (ден на овулация), като извадите 14 дни от средното време на цикъла. Например: цикълът на вашия месец отнема 24 дни. Вашата овулация намира на 10. Ден.

Кога е най-плодородната жена?

Ако искате да изчислите плодородните си дни, трябва да включите дните скоро преди и скоро след овулацията. Това увеличава шансовете ви за бременност, защото животът на яйцето е максимум 24 часа, но спермата, но до 4 дни. Това дава максимален период на плодовитост от около 6 дни.
Да кажем, че имате редовен цикъл от 24 дни. Това означава, че вашата овулация намира около 10. Тагове на вашия цикъл. Между 7. и 12. Така че вие ​​сте особено плодотворни. С 28-дневен цикъл, овулацията намира около 14. Вместо това плодородните дни са между 11 години. и 16. Ден от менструалния цикъл.

Можете също така да изчислите плодородните си дни много лесно и само с няколко кликвания. Нашия Овулация кажете ви, когато шансовете ви забременяват са най-големи.

Как разпознавате овулацията?

Няколко симптоми могат да сочат към овулацията:

  • . T Телесна температура: Той се увеличава с няколко десети (0.3 - 0,5 ° C). Температурата трябва да се измерва сутрин, преди да стане, затова човек говори за базална температура (нощната стандартна температура без физическо усилие).
  • . T Цервикална слуз (Цервикална слуз) се произвежда прозрачна, течна и по-силна.
  • Болка в корема Може да се случи: някои жени забелязват отстрани, където яйчникът освобождава яйцето, лесно издърпване.

Важна информация за това как да определите вашите плодородни дни сами можете също да намерите тук от страна на гинеколозите в мрежата.

Прочетете сега: Горещо на бебе? След това трябва непременно да водите температурна крива...

Между другото: С цел Alexa Skill onmeda овулационен калкулатор Нашият здравен портал Onmeda работи с естествено семейно планиране на децата.

Тестовете за овулация показват плодородните дни

В тестовете за овулация на аптеката са налични. Индикаторите за пръчици се съхраняват къси в струята за урина като тестове за бременност и показват дали в момента сте в етапа на овулация (лутеинизиращият хормон се открива).
Ако искате бебе, вие ви казвате индикатора за плодовитост с 90% сигурност, ако в момента сте в плодородната фаза.

Още повече съвети за "забременяване":

Бързо забременяване: 6 златни съвета за най-накрая работи
Мисли, че жените имат жени по време на тест за бременност
Колко плодородни години все още остават? Направете теста сега!
23 ценни върхове на майка на всички, които искат да имат деца