Подновете пода според вкуса и усилията

Ако искате да подновите пода си, първо ще помислите дали покритието трябва да бъде заменено или променено. В зависимост от състоянието на подструктурата може да са необходими и по-обширни структурни мерки. Натоварването може да бъде решаващо повлияно от избора на новото подово покритие.

Вкус и натоварване

Разбира се, личният вкус на повечето хора решава кога да се направи нов етаж. Чрез избора на материала и променливите в подовата структура, и двата интереса могат да бъдат свързани.

  • Прочетете също - Подновяване на пода - с какви разходи трябва да се съобразите?
  • Прочетете също - Изравняване на пода
  • Прочетете също - просто саниране на подове - какви възможности има?

Ако трябва да се полагат тънки и чувствителни на маркировки покрития като винил или PVC, допълването на основата може да намали усилието. Многофункционалните плочи от дървесни влакна като MDF плоскостите обаче увеличават пода.

Винилов под или плочки

Във влажни помещения като баня или кухня изборът на материал е ограничен при направата на нов. Обикновено се изключват дърво и ламинат. Ако искате да подновите баня без плочки, можете да използвате винил или PVC като алтернатива.

Предлагат се съвременни синтетични покрития с различна дебелина, които лесно могат да заменят облицовката на бетонен под. С разпенени и с дебелина до дванадесет милиметра плочки или ламарина, изработени от пластмаса, необходимата и желана изолация на пода също може да бъде направена по време на ремонта.

Килим или ламинат

В дневните и спалните често възниква въпросът дали за новото подово покритие трябва да се избере килим или ламинат. И двата материала често могат да бъдат положени върху съществуващи стари покрития с малко усилия, ако има достатъчно място за нарастващата височина на конструкцията.

Ако се извършва цялостно почистване и отводняване, килим, изработен от килим, може да бъде положен без никакви проблеми. Модерният ламинат се полага плаващ с технология клик и може да се полага върху почти всяка стара настилка, включително дървени подове.

Каменни и керамични плочки или дървени подове

Ако дървеният под трябва да се подновява или трябва, старото дървено покритие вече не е спестяло. Ако обновяването на дървения под е изключено, той обикновено не е добър като подструктура. Подът трябва да бъде напълно премахнат и възстановяването е неизбежно.

Същото се отнася и за каменните и керамични плочки. Ако трябва да бъдете положени на пода, можете да продължавате само в изключителни случаи на шаблоната. Дори ако е възможно да се направят нови подови плочки в плочки, изисква се балансиране.

Ако инсталирате подово отопление, трябва винаги да подновите на пода си.