Избършете пода - тези системи са най-лесните

Почистването на пода е може би една от най-типичните работни места за почистване на домакинствата. Поради тази причина съществуват не само много различни системи за почистване, но и някои основни правила за това какъв под трябва да се почисти. 1 x 1 изтриване можете да намерите в нашата публикация.

Основни правила за избърсване

Винаги почиствайте и прахосмукачка преди почистване

По принцип грубите замърсявания винаги трябва да се отстраняват първо с прахосмукачка или метла. Впоследствие само това, което е предварително добре почистено или почистено, може да бъде изтрито и лесно.

  • Прочетете още - Цените за 3d етаж
  • Прочетете също - Основна плоча за фурната
  • Прочетете също - Почистване на пода - това е най-добрият начин да го направите

Предварително почистване

Грубите замърсявания могат преди всичко да бъдат предварително почистени с малко топла вода и пръскане. Най-добре е да използвате мека гъба за това. Ако мръсотията е по-груба, можете да използвате и грубата страна на кухненска гъба.

Въпреки това, това не получава добре всички почви, обръщайте внимание на твърде силни на чувствителни към надраскване подове (например паркет). В мокрите подови настилки (дърво, ламинат, корк и др.) Възможно е да не работите да се намокрите на предварително почистване, в противен случай ще получите грозните зелени петна или земните арки.

Истинско изтриване

Правилното изтриване не е с особено много вода, но преди всичко с често задвижване на лапата. Нечувствителни повърхности, като теракот подове, може дори да получат малко повече вода, в много видове почви трябва да изтрият само само мъгливо съответно. Това се отнася например за ламинат.

Wiping винаги е извън зоната на стаята към вратата, където вземете мръсотията от другите ъгли ". След избърсване подът трябва да се остави да изсъхне на спокойствие (възможно е и да отвори прозореца), преди да влезе отново в него, в противен случай ще се видят грозни отпечатъци.

Подходящо средство за избърсване

В допълнение към различни специални почистващи препарати и продукти за грижа за отделни етажи, можете да използвате и много прости домашни средства, когато става въпрос за избърсване. Те често работят перфектно:

  • Топла вода с перилен препарат
  • Почистете сапун, вода и няколко капки оцет
  • Мек сапун
  • Дървен сапун за подове от естествено дърво
  • Сапун от Марсилия (много класически препарат за почистване, който е добър за много етажи)
Съвети и трикове Старият трик на домакинята с почистване на подове със събран разтвор на препарат не винаги е толкова евтин: При много подове това води до факта, че те изглеждат скучни и бледи след изсъхване. От друга страна, избърсването на необработен или намазан дървен под с мляко всъщност прави чудеса.