подово отопление в старата сграда - е полезно?

Ако старата сграда е ремонтирана, въпросът често е въпросът за нов нагревател в стаята. Подовото отопление предлага много комфорт и комфорт и са доста ефективна отоплителна система. Независимо дали сте подходящ за последваща инсталация в стария ремонт на сгради и какво трябва да обърнете внимание, прочетете тук.

Проблем: Отопление чрез

Инсталирането на класическо подово отопление е свързано с доста големи усилия. Трябва да се монтира за подово отопление със специална нагряване.

  • Прочетете също - обезценяване на подложката
  • Също така е монтирано отопление с подово отопление впоследствие
  • Също така прочетете - здраве за отопление

След това тази замазка трябва да изсъхне за около месец след монтажа и да "нагрее" според точно предписания план за отопление с определени температури на подаване.

Тъй като монтирането на нова замазка не е част от програмата за много малко ремонти, изборът на подово отопление е ограничен до чисто модернизирани системи, които трябва да бъдат монтирани върху съществуваща замазка.

Контрол на проблемите

В случай на модернизирано отопление управлението и най-вече така нареченото хидравлично балансиране не е лесен за решаване проблем. Много прости системи не предлагат възможност за автоматизирано хидравлично балансиране, така че то трябва да се извършва ръчно.

Необходими изчисления

При всички системи, ако те ще се извършват на по-големи площи, определено е необходимо планиране от специалист.

Освен това трябва да се извърши изчисляване на нагряващото натоварване, за да се определи дали евентуалната топлинна мощност на подовото отопление всъщност е достатъчна за поддържане на приемливо приемлива стайна температура дори при ниски температури.

Разчитането на оценките на производителя и отчетите от опита по никакъв начин не е достатъчна защита.

Пълни системи

Във всеки случай е препоръчително да закупите цялостна система от производител, тъй като само там отделните компоненти са оптимално съчетани един с друг.

Това обаче може да означава недостатъци по отношение на цената, тъй като отделните компоненти не могат просто да бъдат получени по-евтино от друг производител.

Изисквания за добро отопление

Изолацията на старата сграда определено трябва да бъде с много високо качество. Подът също трябва да бъде много добре изолиран, за да бъде ефективното подово отопление.

Парите не трябва да бъдат основен приоритет - системите за подово отопление са значително по-скъпи от другите форми на отоплителни и радиаторни системи, особено когато става въпрос за модернизиращи системи.

Съвети и трикове С модернизиращите системи обикновено можете да очаквате много ниски височини на монтаж - обикновено между 20 и 50 милиметра, в зависимост от системата.