Монтирайте подово отопление след това

Подовото отопление е страхотно нещо. Подобрява вътрешния климат, освобождава стаите от често не особено привлекателните радиатори и по този начин създава повече пространство, особено пространство за творчески идеи за живот. Практичното подово отопление спестява място и е невидимо.

Той осигурява оптимално разпределение на лъчистата топлина и работи при значително по-ниски температури. Това може да спести до 12% от разходите за отопление, с почти същите инвестиционни разходи, както при конвенционалното стенно отопление. Освен това подовото отопление е идеално за използване на слънчеви колектори или термопомпа.

  • Прочетете също - полагане на подово отопление
  • Прочетете също - Поставете правилно телбода
  • Прочетете също - здраве на пода

Подово отопление само в нови сгради?

Има редица добри причини, поради които строителите трябва да разполагат с подово отопление в дома си. Но дори и да живеете в стара сграда, не е нужно да правите без многото предимства на подово отопление. Собствениците на къщи или апартаменти за съжаление често се отказват от преоборудването на подово отопление, въпреки че са убедени в качеството на тези системи.

Но самата представа за това колко усилия, разходи и неудобства може да причини модернизирането е плашеща. Това обаче са остарели идеи. Днес преоборудването на подово отопление е напълно безпроблемно. Новите продукти го правят възможно.

Интелигентни решения за преоборудване

Благодарение на ултратънките елементи, които се предлагат днес, вече не е необходимо да разкъсвате замазката, за да имате по-късно инсталирано подово отопление. Тези системи, специално разработени за последваща инсталация, позволяват полагане директно върху съществуващата подпочвена повърхност и могат да бъдат свързани към съществуващата отоплителна система. Изключително плоските елементи и специалната конструкция за разпределение на нивелиращата смес водят до обща височина на монтаж само един сантиметър и половина. Почти всички налични в търговската мрежа подови настилки могат да бъдат нанесени върху този субстрат, например плочки, мокети или корк. Поради ниските усилия за монтаж и управляемите разходи, тези системи предлагат наистина удобно решение за последващ монтаж, така че да не се налага да правите без предимствата на гъвкавото подово отопление в стари сгради.