Под краката и декоративното външно пространство с дървени теракотни плочки

В наши дни дървените теракотни плочки са предимно хлабави елементи, които могат да бъдат разположени бързо и лесно на пода на балкона. Няколко дървени ленти са прикрепени към подструктура, успоредна на квадратни или правоъгълни балконски плочки, които позволяват лесното оттичане на водата.

Структура и източници на доставка

Почти всички използвани дървени теракотни плочки имат технологията щракане, с която отделните елементи могат да се заключат заедно за броени минути. Поради подструктурата, която е предимно от пластмаса, дървените ленти на теракотните плочки нямат пряк контакт с пода на балкона. По този начин, в комбинация с отворените фуги между лентите, дървото може бързо да изсъхне и никога не е изложено на постоянна влага.

  • Прочетете още - От постоянен камък до подвижна пластмаса: балконски плочки
  • Прочетете също - Незаменим за дълъг живот: балконни плочки, устойчиви на замръзване
  • Прочетете също - Евтини, декоративни и бързо положени: балконски плочки от пластмаса

Предлагането на насипни дървени теракотни плочки се умножи през последните години поради голямото търсене. В стандартните размери 15 на 15 и двадесет на двадесет сантиметра теракотните плочки вече могат да бъдат намерени и на рафтовете на доставчици извън индустрията като магазини за мебели или магазини за отстъпки. Ако не възнамерявате да демонтирате и съхранявате теракотните плочки всяка зима, трябва да обърнете внимание на вида дърво. Не всички предлагани продукти са устойчиви на атмосферни влияния и устойчиви на замръзване.

Видове дървесина и тяхната годност

Съгласно стандарта DIN EN 350-2 дървесните растения са разделени на класове на издръжливост. По принцип тропическите гори са класифицирани в най-добрия клас, а дъбът и робинията са единствените домашни гори, които принадлежат към клас втори. Много дървета и храсти обаче се предлагат като теракотни плочки, които са направени устойчиви чрез импрегниране и други предварителни обработки:

Тропическите гори като тик или кумару са почти неразрушими и най-скъпите дървета. Рядко се предлагат като теракотни плочки.

  • Местната робиния е най-подходящото дърво за използване в теракотните плочки и принадлежи към клас на издръжливост два.
  • В случай на дъб, пригодността зависи от качеството и вида на дъба. Докато термичният дъб е издръжлив, нормалните дъбови ленти трябва да бъдат предварително обработени.

Акация, дъгласова ела, сибирска лиственица или борови дървета, които често се предлагат, трябва да се оценяват за всеки отделен случай и се описват като умерено трайни.

Съвети и трикове Дори производителите да твърдят друго, балконските плочки с дървени ленти от бор, смърч, бук или ела не трябва да се избират.