Запълване на фуги върху гипсокартон

Бързо може да се издигне гипсокартон или облицовка от гипсокартон. За разлика от тухлената стена, не е необходимо да се смесва хоросан и дългите времена на сушене също се елиминират. Въпреки това, фугите в стената трябва да бъдат запълнени.

Попълнете преходите невидимо

Попълването е едновременно благодарна и неблагодарна задача. Защото колкото по-добре и по-внимателно работите, толкова по-малко ще видите по-късно от тази работа. Тук всяка малка грешка и всяко невнимание стават забележими по-късно.

  • Прочетете още - Правилно запълване на фуги между бетон
  • Прочетете още - Измазване на гипсокартон с помощта на лента от плат
  • Прочетете също - Примерно изчисление за цената на гипсокартон

Ако не искате да се дразните от тези преходи години наред, трябва да инвестирате много време и търпение в работата по пълнене.

Попълнете ставите стъпка по стъпка

  • Гипс на прах / готова гипсова маса
  • Укрепваща лента
  • вода
  • Шкурка в различни песъчинки
  • Орбитална шлифовъчна машина (24,90 € на Amazon *) / шлифовъчен блок
  • шпатула
  • Гипсова саксия

1. Предварителна работа

Укрепващата лента трябва да се нанесе върху съединението в различни чувствителни точки. За да направите това, най-добре е да намажете малко мазилка от париж върху ставата и да натиснете тъканта във влажната маса.

2. Шпатули

Независимо дали използвате готов пълнител или истински гипс на прах, не трябва да запълвате напълно фуги със същия размер. В противен случай съединението ще бъде трудно да изсъхне и ще имате затруднения с шлайфането му по-късно.

3. Точки на свързване

При прехода от пода към гипсокартонната стена трябва да се използва акрил или силикон за затваряне на фугата вместо мазилка. Тук изсъхналата мазилка на Париж по-късно би се разкъсала твърде лесно. Подобно е например с тръбните връзки и около рамката на вратата.

4-ти. Шлайфане и измазване

След първото преминаване на мазилката, трябва да смилате изсушената маса веднъж. Дори ако фугата все още не е напълно запълнена. Това е важно, за да могат двата слоя да се свържат добре. В противен случай мазилката на Париж ще лежи върху огледалото. Но ако е по-груб, той се свързва с новата ситуация.

5. Смилайте, смилайте и мелете отново

Ако по-късно стената не е за тапети, трябва да работите много внимателно с шкурка с различни размери на зърната. Усилието си заслужава по-късно, когато рисувате.

Съвети и трикове Съществуват самозалепващи ленти за фуги, които можете да запълнете или покриете с акрилно съединение. Разбира се, те предотвратяват разкъсването на ставата по-късно, дори по-добре, ако отделните компоненти работят по различен начин.