Фугиращ пясък след втвърдяване и сушене

Изработката на правилното смесване на фугиращата смес се състои от правилния свързващ агент в точното количество и съотношението към пясък и вода. Общите свързващи вещества са вар и цимент, които правят разтвор от мокър пясък. Трябва да свържете точното количество пясък като носител.

Твърде малко вода води до сух пясък

Казано по-просто, мокрият пясък е залепен заедно с вар или цимент. Само ако "лепилото ", свързващият агент, е правилно дозиран, той ще събере точно количеството пясък, от който е компонент, след като водата се изпари.

  • Прочетете също - Използване на фугираща смес срещу плевели
  • Прочетете също - Как да премахнете воал от фугираща смес
  • Прочетете също - Направете сами фугиращата смес за настилка

Ако силата на свързване е твърде ниска, хоросанът (7,79 евро на Amazon *) става пясъчен, когато стегне. Несвързаният пясък се рони и се запазва само един вид "ставен скелет ". Ако има леки отклонения от правилното съотношение на смесване, трайността и стабилността на фугирането едва ли ще бъдат засегнати.

Как се предотвратява шлифоването

В допълнение към съотношението на количествата, когато смесвате готов за употреба хоросан или го смесвате сами, външните влияния също оказват влияние върху резултата на настройка. При по-високи външни температури съдържащата се вода се изпарява по-бързо. Свързващото вещество и пясъкът имат по-малко време за комбиниране.

По принцип както количествата, така и времето имат сходни последици за фугиращата смес (38,80 € на Amazon *) . Несвързаните части от пясъка изсъхват и започват да се ронят и капят. За да се избегне шлайфане на прясно нанесен и втвърден хоросан, следните фактори са решаващи:

  • Нанасянето на фугиращата смес трябва да се извършва при умерени и стабилни външни условия.
  • Температурата на въздуха между 18 и 25 градуса по Целзий и влажността от шестдесет процента плюс / минус пет градуса са идеални.
  • Когато работите навън, силната слънчева светлина и силните пориви на вятъра трябва да се пазят или да се предпазват от прясно фугираните повърхности.
  • При изчисляване на хоросан трябва да се вземат предвид напрежението върху фугите, естеството на зидарията и размерите на фугите.
  • Като свързващи вещества могат да се използват чиста вар, варов цимент и цимент. Със същото количество те развиват различни сили на свързване.
  • Като цяло, оптималното съотношение на смесване води до "мазен" вид на пресния, мокър хоросан. Колкото по-лъскава и мазна е консистенцията, толкова по-равномерно се смесват всички съставки.
Съвети и трикове Не ускорявайте прясно нанесената фугираща смес с изкуствени помощни средства за сушене при втвърдяване.