Фондация с фундаментални камъни

Обикновено основите се произвеждат чрез бетон. Но има и други възможности. Една от тях е основата с фундаментални камъни. Как да създадем основа с фундаментални камъни и за какво иначе да се има предвид, има ли тук.

Почти всеки строителен проект изисква основа

Почти всеки строителен проект, насочен към земята, изисква основа. Фондацията стабилизира, че техническото изграждане, изградено върху него, разпространява товари и ги извлича в субстрата. Ще бъде очевидно, че изискванията за фундамент са високи; Вече сам заради действащите механични сили.

  • Също така четете - изграждане на основа без бетон
  • Също така прочетете - Фондация - кой бетон?
  • Също така прочетете - Фондация без бетон за градинска къща

Не винаги фундамент трябва да се състои изключително от бетон

Въпреки това, не всяка основа трябва задължително да се състои от бетон. Има и по-малки строителни проекти като основа за пощенска кутия или ограда. Също така нещо основни проекти като основата за градинска къща не изискват непременно бетонна основа. Вместо това, основата може да бъде произведена по друг начин:

  • Основаване на дърво
  • Фондация на фундаментални камъни

Фондация на дървесина, точкови части и котви обувки

Фондацията с дървесина не е непременно без бетон. Основите на точките с котвени обувки трябва да се изливат или се използват основи, които са фиксирани в хоросан (7.79 € в леглото на Amazon *). Така че тогава може да се направи основа за градинска къща без бетон.

Какви са фундаменталните камъни?

Фундаменталните камъни са изкуствено произведени камъни от бетон. За разлика от конвенционалните конкретни блокове, те имат поразително профилиране на върха. Или ъглите като малки кули се изпълняват като увеличение или повърхността е профилирана с жлебове. Това намалява опорната повърхност и водата може да възникне. След това лесно може да бъде изградена "Фондация" от Kantholz профилите.

Процедура, когато се използват основи

Първо, субстратът трябва да бъде подготвен. Това преди това може да бъде уплътнено с вибрираща плоча (419,00 € в Amazon *). Също така може да се създаде пакедно легло. Чакълът под основата служи, че нито една вода не може да се събира директно върху основата (замръзване на опасност).

В допълнение, водата може да се разшири от чакъла при замръзване в пространствата. Така че в допълнение към дълбочината допълнителна безопасност на замръзване за фундамента се произвежда.

Тогава основите камъни са вградени и фиксирани в естествено влага легло (1 част от цимента на около 7 части пясък). След втвърдяване на бетона, действителната надстройка може да се извърши. Тя може да бъде вече споменатата дървесина, както и камъни за настилка, които се преразпределят например на тераса.

Съвети и трикове във всеки случай, информацията, предоставена от производителя на фондационните камъни, трябва да бъде разгледана. В сравнение с конвенционална бетонова основа, носещите товари са по-силни. Важно е да се вземат предвид по-големите строителни проекти, които, в допълнение към товара, могат да се вземат предвид натоварванията на вятъра.