Габиони като подпорна стена - така се прави

Склоновете и насипите върху имот трябва да бъдат прихващани професионално и с достатъчна стабилност. В сравнение с други подпорни стени, габионите предлагат много прост и евтин начин за укрепване на склонове. В тази статия можете да прочетете на какво трябва да обърнете внимание.

Предимства на подпорните стени на габиона

В сравнение с други методи, габионните елементи са доста лесни за настройка. При условие, че елементите са достатъчно широки и дълбоки, трудно може да се допуснат грешки по време на ерекцията, които по-късно застрашават стабилността. Можете лесно да го изградите сами.

  • Прочетете също - Фондацията за подпорна стена на Габион
  • Прочетете още - Габиони за армировка на склонове
  • Прочетете също - Подпорна стена за терасата

Това е отчасти различно при алтернативите:

  • Насипни камъни
  • L-камъни
  • Естествен камък или стени от каменоломна като подпорни стени

Тук често се изисква високо ниво на специализирани познания при издигането му, а изпълнението трябва да се извърши професионално, за да се издигне наистина стабилно стената. Освен това в някои случаи трябва да се очакват значително по-високи разходи.

Погледнете в градината

Габионните елементи са много по-декоративни и изглеждат много по-естествени от бетонните елементи. Можете дори да добавите допълнително засаждане към габиони, за да им придадете още по-естествен вид.

В сравнение с други видове стени, вариантите за дизайн също са значително по-разнообразни. Можете да създадете напълно различна оптика, като промените материала за пълнене.

Планиране на стената

Подпорната стена - също като нейната основа - трябва да бъде достатъчно стабилна, за да може безопасно да поддържа наклона. Стената трябва да има достатъчна дълбочина и височина за това. Ако имате затруднения за оценка, можете също да помолите Gala фермер да ви помогне да изчислите спецификациите за тази тежка стена.

Като правило, колкото по-дълго и по-стръмно насипто, масивната стена трябва да се извърши.

Фондация

Във всеки случай се нуждаете от стабилна бетонна основа под поддържащата стена. Тук, в допълнение към достатъчно качествено качество (най-малко C25 / 30) също така изисква напълно фондация без замръзване (дълбочина 60 - 80 см в зоната без замръзване).

В някои случаи ще трябва да приложите дренаж за източване на частта или смутката. Ако не сте сигурни в версията, за предпочитане издърпайте професионален гала фермер за планиране да оцените.

Съвети и трикове Габион Елементите не са само в градината като поддържаща стена. В областта на градинския дизайн има много други възможности за използване на габионни елементи. Можете да разберете какви са това в тази публикация.