Много уютна - тераса с дървени подови дъски

Разбира се, искате да ходите боси по терасата и балкона и да не драскате краката си по студени, остри камъни. Ето защо дървените дъски на терасата са безопасно решение за повече комфорт и топлина.

Кои дървени дъски да положите на терасата

С малко ръчни умения всеки вече може сам да изгради тераса с дървени дъски. Но не всеки вид дърво е еднакво подходящ за използване на открито. Не е задължително обаче да е най-скъпото тропическо дърво за терасата.

  • Прочетете още - дървени подови дъски за терасата придават специален усет
  • Прочетете още - Нежно почиствайте дървени подови дъски на терасата в 3 стъпки
  • Прочетете също - Полагане на дървени подови дъски на терасата - така работи

В допълнение към тропическата дървесина, като тежката и здрава дървесина Bangkirai, има и трайни гори за използване на открито в домашния горски сектор, които с малко внимание могат да издържат на времето толкова дълго, колкото тропическата дървесина, която е около 40% по-скъпо.

През последните години производителите на дървени настилки за тераса предлагат термо дърво. Дървото е направено по-устойчиво чрез специална температурна обработка. Тогава той има същата издръжливост като тика например.

Евтина дървесина - малко повече грижи

Тези, които използват местна дървесина на терасата си, помагат на околната среда. Но дъските, изработени от лиственица или бор, точно като дъските от бук, се нуждаят от освежаваща обработка с консервант за дърво от време на време.

Междувременно обаче има много добри и напълно нетоксични консерванти за дърво. Те дори не са скъпи, така че вече не е проблем, ако трябва да изтривате дъските на около две години и да ги поставяте обратно.

Спестете разходи при закупуване на декинг

Покривът на терасата предлага много банален отговор на проблема с устойчивостта на атмосферни влияния. Може да звучи като преувеличение да се изгради покрив за дървените дъски на терасата, но в крайна сметка не само дървото е от полза.

Всеки, който планира да покрие терасата в близко бъдеще, трябва наистина да избере само най-евтиното дърво за пода на терасата си. Сложено в тази връзка, вие получавате безплатно просто покритие, така да се каже.

Съвети и трикове Простите пейки могат лесно да бъдат изградени от настилката. Тогава те също могат да останат навън и да се противопоставят на времето. Освен това струват част от скъпите балконски мебели, които иначе се предлагат в магазините.

По същия начин с няколко винта от неръждаема стомана и отпадъците от конструкцията на терасата могат да се направят цветни табуретки, странични маси и много други за терасата или балкона. Получавате всичко това почти безплатно и тези мебели също идеално се съчетават с пода на терасата.