Съвсем естествено или просто гадно? ТАЗИ снимка в момента предизвиква много разговори

Много хора се смущават от вида на окосмяване по тялото при жените, но този фотограф иска хората да преосмислят.

Американският фотограф Ашли Армитаж, подобно на толкова много художници, има акаунт в Instagram. Но там тя не само иска да подмами хората с красиви снимки, но и да постави под съмнение идеалите на обществото. Тя публикува снимки на жени, често едва облечени, с забележими косми по тялото. Дали под мишниците, на краката или в срамната област - Ашли поляризира със своите снимки.

Фотографът наскоро получи много внимание за снимка, която показва чатала на жена с много срамни косми, които се извиват изпод сините й гащи. „Намерението ми беше да науча хората на снимката на нещо“, обяснява младата жена. „Исках да покажа, че жените имат избор. Дали се обръсвате или не, няма нищо общо със самооценката. Не бива да се срамуваме само защото оставяме косата ни да израства."

Публикацията, която показва приятелка на Ашли, събра стотици коментари за много кратко време. Докато някои потребители намират думи на похвала, други пускат отвращението, омразата и негодуванието си на свобода. "Не можех да повярвам на някои от коментарите, които получих", каза Ашли. „И мъже, и жени наричаха приятелката ми проститутка, проститутка, мръсна, антисанитарна, отвратителна и странна - само защото тя имаше косми по тялото."

Разбира се, фотографът не се интересува от отвратителни хора или да казва на жените какво общо имат с телата си или какво е правилно или грешно. Това е много повече за вдигане на огледало на обществото. Реакциите на хората показват колко тесни могат да бъдат мнозина. Ашли намира за особено ужасяващо колко от най-гадните коментари не са от мъже, а от жени. Слагат жената на снимката да се срамува за косата си.

© Instagram / ladyist

„Мисля, че това идва от натиска на идеала за красота на обществото и страха от неудържими жени, които се скитат и определят собствените си тела“, казва фотографът. "Оправомощена жена поставя под въпрос статуквото. Фактът, че толкова много хора наричат ​​естественото окосмяване по тялото като "грубо " и "мръсно ", ми потвърждава факта, че се нуждаем от по-разнообразни изображения на жените и техните тела."

Така че Ашли иска да оспори идеала за красота, който обществото има за жените. Какво мислиш? Това наистина ли е абсолютно естествено или просто гадно?

Дори с гофеминин: модели, които не отговарят на нормата