изграждане на гараж сами - така че може да отиде

Самоизработеният от гараж е по-сложен, отколкото може да се появи на пръв поглед. Имате нужда от отлични занаятчийски умения във всички необходими факти, а също и шейкове от опит. Следващата публикация показва какво идва със самостоятелно изграждане на вас и кои алтернативи може да имате.

Строителни алтернативи

Първо имате възможност да изберете различни видове гаражи:

 • Прочетете също - изградете двойно гараж сами
 • Също така прочетете - разходи за изграждане на гараж
 • Също така прочетете - това, което струва гараж за изграждане
 • Масивен гараж (зидария), най-скъпото, най-скъпо и рисково решение
 • Конкретен сглобяем гараж, който просто е създаден
 • Дървен гараж, който или се проектирате или купувате като комплект (както с навес), самостоятелно събрание и изграждане е възможно
 • Много евтин ламарина готов гараж

За приблизително сравнение на разходите между отделните гаражни видове, можете да видите тук.

Рискове при самостоятелна конструкция

Всяка грешка, която правите, трябва да сте отговорни за себе си. Дори най-малките грешки, небрежност и неточности могат в ретроспекция, често вече не се коригират (долната плоча!) Оловни грешки. И дори ако не очаквате собственото си работно време, проектът все още може да дойде по-скъп от много готови гаражни модели.

Твърда конструкция - стъпка по стъпка

В инструкциите по-долу ще ви отведем стъпка по стъпка през най-важните дейности в събранието на масивен гараж.

Планиране на фаза

Планирайте първо:

 • Колко голям трябва да стане гаражът ви?
 • Къде трябва да се създаде?
 • Имате ли право да построите там?
 • Какви специални спецификации трябва да обърнете внимание? (Строителен план)
 • Кой строителен материал искате да използвате? (Планирани камъни Lime Sandstone се препоръчват за неотопляеми гаражи
 • Как искате да извършите дренажа (изпускане на дъждовни води) на гаража?

Ако всички тези въпроси са изяснени, можете да направите груба скица. След това архитектът трябва да начертае плановете да направи структурно инженерство (или самата архитект) изискваното структурно изчисление и да определи изискванията за фондацията.

Кандидатствайте за разрешение за строеж

С план, структурно изчисление и необходимите документи трябва да зададете заявление за сграда с отговорната сграда. Веднага след като имате разрешение за строеж, можете да започнете да обгръщате датите за работата.

Фондация

Лукът на почвата (ако е необходимо, да заемат мини багер) и необходимата подготвителна работа също могат да бъдат направени:

 • Воал
 • Донесете чакълевия слой
 • Пясъчен слой
 • Включват така наречения почистващ слой (фолио)
 • Инсталирайте кофраж

Действителното изливане на долната плоча е трудно и изисква много опит. Тъй като трябва да разчитат на готови за употреба бетон, може да си струва да се избегне рискът от грешки и дефекти върху отговорността, изпълнителна компания (от четири до пет години за всички дефекти, които могат да възникнат на долната плоча).

Поставете гаража

Определете бягството на стените

С изравняващо устройство и с помощта на направляващата плоча, първо трябва да определите бягството на бъдещите стени много точно.

Масонство

Трябва наистина само ако наистина можете да работите професионално в зидария. Най-добре е да се използва за неотоплял варовикови плавателни камъни. Така че можете да работите в процеса на тънко легло, бързо да започнете и да спасите хоросан (7,79 € в Amazon *) . Първият ред, разбира се, трябва да поставите в дебелото легло, под него трябва да бъдат запечатани (утайки от уплътнение, битумно покритие).

Работата с шейната шейна и правилните стени трябва да им познават и лесно да отидат от ръката. Абсолютно трябва да работите много точно - дори най-малките грешки могат да имат сериозни последици. Трябва също да прочетете планове и да приложите точно.

Производство на прозореца клипове

Трябва да знаете как да направите временни изрез на прозореца и това ги произвежда и след точни измерения. Също така трябва да имате необходимите знания и опит, за да включите правилно паданията.

Горния ред

Трябва да можете да разберете и приложите определени спецификации за армировка за горната серия ред. Настройката на котвите за пръстен трябва да им бъде позната и те трябваше да направят това поне веднъж.

Одеяло

Можете да използвате бетонния таван или да използвате предварително сглобяем таван, който е директно пуснат с помощта на кран (препоръчително) или се хвърли така нареченото изгубено кофраж от таванни елементи с точков бетон (нека). Тъй като одеялото е много сложна афера, трябва да предпочитате да вършите работата тук отново.

Инсталирайте Windows и врати

Ако всичко е направено и стабилно, можете да инсталирате прозорците и вратите в гаража си. Това не трябва да бъде голям проблем, особено в вратите.

Сглобяване на гаражната врата

Поетата гаражна врата може да бъде инсталирана след това. От съображения за гаранция трябва да инсталирате гаражната врата
Във всеки случай, оставете производителя на вратата или холдинг, поръчан от него.

Мазилката гаража навън

След завършване на цялата работа можете да започнете да поставяте гаража навън. За това ще се разбирате с Plansteinen с много тънки почистващи слоеве.

Гараж от гипс вътре

След външната мазилка можете да направите вътрешната мазилка в гаража. Можете също да използвате бетонния таван в интериора.

Защитете бетонния таван

Така че конкретният таван остава стегнат и защитени, след това върху плоския покрив на гаража, трябва да направите съответно уплътнение с битумни заваръчни писти професионално. Особено важно е за връзките (включително връзките за дренаж).