Течащ покрив на гараж - какво да правя?

Влажните петна по покрива на гаража са неприятности. Като правило не остава нищо друго, освен да запечатате покрива на гаража. Прочетете какво можете да направите тук и какви опции имате в тази публикация.

Определете причината

Влажните петна не означават, че течът е точно над него. Това също би било твърде лесно. Но водата често намира път през половината покрив и след това капе надолу от съвсем друго място.

  • Прочетете също - Удължаването на покрива на гаража - това е просто възможно?
  • Прочетете също - Премахването на покрива на гаража - възможно ли е?
  • Прочетете също - Гараж със заострен покрив

Във всеки случай трябва внимателно да огледате покрива за повредени места. От една страна, това може да бъде на самия покрив - от друга страна, може да бъде и в точка на свързване между гаража и други сгради или компоненти.

Също така проверете дъждовните улуци - понякога преливащият или блокиран дъждовен улей просто води до задната част.

Друга възможност за разглеждане е кондензната вода. Може да се образува малко количество конденз, особено при големи температурни колебания.

Ако можете безопасно да изключите всичко това и навлизането на вода е относително голямо, възможни са само дефектни връзки. В тези случаи обикновено се нуждаете от професионалист за запечатване така или иначе.

Най-важните причини накратко

  • Повреда на покрива
  • течащи точки на свързване
  • не работещи улуци
  • кондензация
  • течащи връзки (тук предимно масивен проникване на вода)

Какво можеш да правиш

Ако вашият битумен покрив има повредена област, която се вижда ясно, можете просто да го запечатате с битумен пълнител. По правило това е достатъчно за леки повреди като мярка за ремонт.

Ако покривното покритие е повредено като цяло и има няколко повредени зони, трябва да помислите за ново покритие. Не е задължително да премахвате старата - просто нанесете върху нея битумни уплътнителни ленти и щетите ще бъдат отстранени отново.

Точките за свързване, през които прониква водата, обикновено могат да бъдат затворени добре с незначителни структурни мерки; най-добрият начин за продължаване зависи от съответните обстоятелства. След това има различни опции за запечатване, например свързващи плочи, ако те все още не са налични.

Съвети и трикове Причините тук са фундаментални - това може да отнеме известно време при определени обстоятелства. Но не се изкушавайте просто да опаковате нов слой катранена хартия на покрива - в най-честите случаи причината е да се намери другаде.