Подмяна на гаражната врата - какво можете да направите

Зъбът на времето от време на време разгризва и гаражните врати. Тази публикация ще ви разкаже какво можете да направите, за да изглежда вашата гаражна врата отново красива и какви ремонтни дейности можете да направите сами.

Недостатъци в сигурността

Срокът на експлоатация на гаражните врати е ограничен. Стара гаражна врата, която не е поддържана, може да представлява висок риск за сигурността.

  • Прочетете също - Шлифоване на гаражна врата
  • Прочетете също - Разкрасяване на гаражни врати - можете да го направите
  • Прочетете също - разширяване на гаражната врата - възможно ли е?

Старите извори, например на гаражни врати на 15 или 20 години, вече не могат да бъдат 100% стабилни. Тук има риск внезапно да се срине вратата на гаража. Не само автомобилите могат да бъдат сериозно повредени, но и хората могат да бъдат сериозно наранени. Не винаги може да се изключи напукване на изворите на стари порти.

Определено трябва да изключите този риск. Най-малкото, което можете да направите, е редовно да проверявате вратата от професионалист.

Порти за обмен

Много производители предлагат така наречените порти за обмен. Те са сравнително евтини (от около 700 EUR) и могат да бъдат инсталирани за половин ден без проблеми. Това е най-лесният начин за цялостно обновяване на гаражна врата, също технически.

Смяната им също поражда допълнителни предимства: новите врати съдържат защита срещу улавяне, често също така и лека бариерна система, а новите електрически задвижвания осигуряват по-голямо удобство. За гаражи, които нямат електрическа връзка, дори наскоро имаше батерийни системи. Това често създава повече пространство в гаража.

ремонт

От техническа гледна точка гаражните врати са трудни за обновяване, но оптически това е възможно без никакви проблеми. Ако искате да си спестите боядисването на гаражната врата, можете да използвате и така наречените фолиа за билборд.

Те лесно се прикрепват към старата гаражна врата с велкро ленти и привличат вниманието със своите интересни и интелигентни дизайни. Перспективните мотиви правят гаража да изглежда като коридор, когато вратата е затворена, което води до интересни пейзажи.

При секционните врати обаче билбордовете са трудни за сглобяване, тъй като всеки сегмент трябва да бъде индивидуално изрязан и закрепен от всички страни. Освен това в някои случаи границите между сегментите пречат на визуалното въздействие на мотива.

Съвети и трикове Пълна обвивка на гаражни врати е теоретично възможна, но малко сложна и значително по-скъпа от фолиото за билбордове. Освен това структурата на повърхността на вратата често пречи на ефекта на мотива.