Разкрасете гаражната си врата - можете да го направите

Ако вече не харесвате вашата гаражна врата, ако ви се струва скучна или ако вашата гаражна врата вече изглежда малко изветряла, имате няколко възможности да украсите вашата гаражна врата и да я направите визуално интересна. Можете да прочетете за всичко тук.

Боядисайте гаражната врата

Най-лесният вариант, особено при метални врати нагоре и нагоре, е, разбира се, да боядисате гаражната врата в интересен цвят и евентуално да я украсите със съответстващ модел.

  • Прочетете също - Шлифоване на гаражна врата
  • Прочетете също - Подмяна на гаражна врата - Какво можете да направите
  • Прочетете също - разширяване на гаражната врата - възможно ли е?

Например можете да нарисувате широка цветна лента в средата или да създадете интересен модел с различни цветове. Трафаретите, които можете да си купите готови, могат да ви помогнат при определени обстоятелства. Или можете сами да направите шаблони.

Преди боядисване обаче трябва добре да почистите и шлайфате гаражната си врата. Обезмасляването с нитроразредител може да се наложи и преди боядисване, в зависимост от вида боя, която използвате.

Повечето цветни бои са подходящи за гаражни врати. Не забравяйте обаче, че оригиналната структура на гаражната врата се запазва чрез боядисване - така че трябва да приспособите своя модел към нея, така че в крайна сметка да няма визуален проблем.

Билбордове като лесен вариант

Специално за вратите нагоре и нагоре, така наречените билбордове са много добър начин да дадете на собствения си гараж интересна и отличителна бояджийска работа.

Това са големи плакати с интересни мотиви, които са проектирани предимно в перспектива. Това означава, че когато погледнете затворената гаражна врата, получавате илюзията, че можете да влезете в друг пейзаж през гаража, да се качите на платноходка или да видите Елвис на сцената.

Билбордовете просто се прикрепват към гаражната врата с велкро лента, след като са изрязани до правилния размер. Тогава трябва да се изреже само дръжката на вратата и идеалната илюзия е готова.

По принцип това е възможно и при секционните врати, но тук картината трябва да бъде нарязана на точни ленти и всеки сегмент трябва да бъде залепен индивидуално. Това отнема относително много време и дори най-малката грешка се вижда много ясно.

дъска

Ако отговаря на стила на вашата къща, можете също да облицовате гаражната си врата с дърво или да я украсите със специални повърхности от камък / смола за висококачествен вид. За това има и готови продукти, например на www.guewa.де / облицовка на гаражни врати.php

Съвети и трикове Можете да намерите наистина висококачествени и интересни мотиви за билбордове, например на www.дизайн на гаражни врати.de или на подобни сайтове.