изграждане на покрива на градината къща сами

Ако създадете своя собствена ръка, агонията по ваш избор: кои форми на покрива са благоприятни за къщата на градината и как лесно можете да построите покрива, можете да намерите в нашия ръководител.

Популярни форми на покрива за градински къщи

По принцип, има 3 типа мисъл за градински къщи:

 • Също така четете - изграждане на дървен панел сами
 • Също така четете - изграждане на балдахин в къщата на градината
 • Също прочетете - фундаментация за градинската къща
 • Плосък покрив
 • Седло покрив
 • Кръгъл покрив

Плосък покрив

Плоските покриви са много лесни за проектиране и изграждане. Необходими са ви само малко математически и структурни познания и са идеално подходящи за обширни зелени покриви. Евтините покриви са лесни за покриване и могат да бъдат добре запечатани.

Двускатен покрив

Двускатните покриви визуално са много по-ценни от плоските покриви. Те изискват малко повече изчисления, планиране и строителство предварително, но изграждането на двускатен покрив не е ракетна наука. Наклонът на покрива означава, че скатните покриви са по-малко податливи на Schnell и дъждът може да се оттича по-лесно, отколкото при плосък покрив.

Кръгъл покрив

Кръглите покриви, известни още като барел, са истински визуален акцент. Има само няколко готови системи за изграждане на кръгли покриви, така че ако искате да изградите и проектирате себе си от нулата, имате нужда от ръчен опит и умения. От друга страна, кръглите покриви са конструктивно особено благоприятни и предлагат дори повече пространство нагоре, отколкото двускатен покрив.

Изградете сами плосък покрив за градинската къща: инструкции стъпка по стъпка

При плосък покрив няма нужда от сложна дограма, тя е много лесна за изпълнение.
Обърнете внимание на очакваното натоварване, което ще действа на покрива. Особено в региони с много сняг или ако искате да приложите обширни зелени покриви на покрива си, конструкцията на покрива трябва да понесе много товар. Как да започнем да го изграждаме стъпка по стъпка:

 • Монтирайте гредите с достатъчна дебелина върху рамката на шипа. Уверете се, че дори плоският покрив трябва да има лек наклон. Разстоянието между гредите трябва да бъде между 55 и 70 cm.
 • Покрийте покрива с материал по ваш избор и запечатайте покрива, ако е необходимо. Например за това е подходяща заваръчна линия.
 • Помислете за подходящата изолация за покрива на градинския навес: Най-лесният и евтин начин да го изолирате е да използвате изолация между гредите.
 • Прикрепете пароизолация към гредите отдолу. Филмът трябва да се постави с 8 - 12 cm припокриване между лентите и трябва да увисне малко. Окончателното закрепване се извършва чрез закрепване на облицовката.
 • Покрийте покрива отвътре с материал по ваш избор: OSB панелите или панелите от гипсокартон са подходящи.