Боядисване на градински мебели с изтъркан шик и как работи

Шаби шик е интересен стил, който може да се използва и за надграждане на стари мебели и създаване на интересен външен вид. С малко работа можете да превърнете стар шкаф или стол в много интересна мебел.

Как работи стилът shabby chic

Шаби шик е специален стил на обзавеждане, който е много подходящ за съживяване на стари и износени мебели. Видимите признаци на употреба са част от концепцията на този стил, както и меките и донякъде избледнели цветове, които обикновено се поддържат в естествени тонове. Така че не става въпрос за получаване на еднородни повърхности в един непрекъснат цвят, а по-скоро за създаване на малко изтъркан външен вид. Признаците за употреба могат да идват от стари мебели или да бъдат изкуствено създадени.

  • Прочетете също - покрийте шезлонг с копче
  • Прочетете още - Планиране и изграждане на градински стол от палети
  • Прочетете също - прекриване на градинския стол и улесняване на грижите

Какво ще ви трябва, за да направите този стил

Първо се нуждаете от основен цвят, който се нанася върху обзавеждането, ако обзавеждането все още няма съответния цвят. За това можете да използвате всички често срещани цветове от магазина за хардуер. Дървесината обаче трябва да бъде предварително обработена. Трябва напълно да премахнете прах, остатъци от боя, масло или грес. Може да е необходим и грунд. За специалния ефект можете да използвате креда, например, които съдържат варови пигменти и осигуряват матова повърхност. Необходими са ви и следните елементи:

  • четка
  • Шкурка
  • кърпа

Как работи с довършването на повърхността

След като сте работили върху всички повърхности на мебела с шкурка, боядисайте мебелите в желания цвят, например с креда. Ако желаете, можете да добавите и контрастен цвят към някои детайли на мебелите, например дръжки. Ако цветовете са напълно сухи, свежите слоеве боя се шлайфат по краищата или на отделни места. Това ви дава класическия изтъркан стил. Разбира се, това се отнася и за дръжките на вратите или дръжките на чекмеджетата, които изглеждат износени след опесъчаване.

Какво друго трябва да направите след този тип боядисване

След боядисване и последваща обработка мебелът трябва да бъде изтрит старателно с мека кърпа, за да може да се отстрани останалият прах от боя. За да осигурите след това повърхността със защитен слой, можете да нанесете слой мебелен восък. Това запечатва тебеширната боя и ефективно предпазва мебелите от прах и влага.