Газова печка - какви предимства предлага тя??

Има причина, поради която най-добрите готвачи готвят изключително на газ и защо повечето кухни на ресторанти имат само газови печки. Тук можете да прочетете какви предимства има газовата печка пред другите видове печки и кои възможни недостатъци трябва да приемете.

Предимства с един поглед

  • здрав, дълготраен и по-малко склонен към ремонти
  • бързо постига максимална производителност
  • прецизно регулируема температура
  • ниски оперативни разходи
  • евтина покупка
  • Прочетете също - газова печка - каква поддръжка се изисква?
  • Прочетете също - преоборудване на газова печка - възможно ли е?
  • Прочетете също - преобразуване на газова печка - възможно ли е?

Здрав, издръжлив и по-малко склонен към ремонти

Газовите печки имат много проста технология, която трудно може да се счупи и е лесна за ремонт. Правейки се без високотехнологични и сложни електронни контроли, се отстраняват много възможни причини за щети.

Винаги достигайте максималната производителност

Газовите печки произвеждат високи температури и също особено бързо. Това съкращава времето за готвене отчасти значително в сравнение с други видове печки.

Точно регулируема температура

Ако топлината се намалява по време на газова печка, газовата печка реагира незабавно. Електрическите стада обаче се нуждаят от известно време, докато температурната промяна всъщност е ефективна. Докато често има нещо добро. Газовите стада също така правят възможност да се приготвят храна точно "до точката" (следователно използвайте най-добрите готвачи изключително газ).

Ниски оперативни разходи

KWh газ струва само една четвърт до пета от цената, която се заплаща за електричество на KWH. По този начин енергийните разходи при готвене на електрическата печка са най-малко четири пъти повече. Упражнявана повече от година, която прави значителна разлика.

Рентабилна покупка

Днес електрическите печки също са евтини, но газовите печки често са значително по-евтини, дори с добро оборудване. Дълголетието и по-ниските разходи за потребление също трябва да бъдат включени в общото изчисление. Тогава газовата печка във всеки случай е значително по-евтина от електрическата печка.

Възможни недостатъци

Готвенето с газова печка отнема само малко време за свикване, но няма реални недостатъци. Само високите температури могат да доведат до нещо по-бързо изгаряне или пластмасовите дръжки могат да се повредят, ако температурата е твърде висока. Печенето с газовата печка е малко по-сложно, ако фурната е и на газ.

Съвети и трикове Много от предимствата на газовата печка се предлагат и от индукционна печка. Тези печки са разумна алтернатива на газовите печки, ако няма налична газова връзка. Те обаче са значително по-скъпи и се нуждаят от специални саксии.