Подходящи климатични системи за апартамент на последния етаж

Не е лесно за тези, които наемат под покрива. Може да обичате да бъдете на трон над покривите на града, но със сигурност не обичате натрупващата се горе горе. При безоблачно време от 35 ° C климатикът в толкова високо гнездо под покрива може да струва златото си - но кои варианти са подходящи?

Коя климатична система е подходяща за апартамента на последния етаж

От видовете климатични системи, които са общи за частни цели, наемателите обикновено имат само един, максимум два варианта за избор. Това са:

  • Прочетете също - Как да запечатате прозореца за климатик
  • Прочетете също - Различните видове климатици
  • Прочетете също - Как да запечатаме прозорците за мобилен климатик?
  • Мобилни моноблокови климатици или
  • Сплит климатици

Мобилен моноблок климатик - умерено се препоръчва

В повечето случаи остава само мобилната моноблочна климатична система, която не изисква промени в строителната материя за монтаж.

Мобилните моноблокови климатични системи работят с хладилни агенти, които се компресират и изпаряват с помощта на компресор с цел извличане на топлина от въздуха. Топлият въздух се издухва навън чрез изпускателен маркуч - обикновено през прозорец. Разбира се, това е вредно за ефективността, тъй като през пролуката на прозореца в помещението тече нов, топъл въздух. Охлаждащият ефект в крайна сметка няма реална икономическа връзка с енергията и разходите.

Сега на пазара на електроника има тонове мобилни моноблокови климатични системи. Цените им варират между около 200 и 1200 евро. Инвестиция, която си заслужава само ако в дългосрочен план наистина има проблемна топлина под покрива и не планирате да се изнесете в обозримо бъдеще.

Сплит система само с разрешение на наемодателя

С разделена климатична система въздушното охлаждане работи много по-ефективно - защото тук компресорът е разположен на външната стена на къщата и е свързан към отделно вътрешно тяло чрез маркуч през стената. Можете да регулирате изхода на охлаждащия въздух по различен начин на вътрешното тяло. Компресорът, разположен отвън, също причинява значително по-малко шумово замърсяване, отколкото мобилно устройство за моновизия. Проблемът: ако живеете под наем, трябва да изясните инсталацията с наемодателя.

Добра алтернатива за наемателите: фен

Особено ако живеете във вашия тавански апартамент под наем, трябва да помислите дали просто да си вземете вентилатор за климатик. Движението на въздуха, което генерира, създава бързо, забележимо охлаждане средно само около 20 горещи дни в годината. Съотношението между покупка, разход на енергия и полза е в много по-екологичния район.