Опасни противници на ваксинациите: Силното послание на майка в спешното отделение

Страданията на дъщеря й можеха да бъдат предотвратени.

Въпреки че живеем във време, в което медицината е много напреднала и в което ние като общество се доверяваме на съвременната медицина да може да се грижи за нашето благосъстояние, има много хора, които се противопоставят на медицината и науката.

Най-добрият пример са така наречените „противници на ваксинацията“, които се противопоставят на ваксинации от всякакъв вид, отказват децата им да бъдат ваксинирани и изразяват мненията си високо онлайн. Например твърдите, че ваксинациите могат да причинят аутизъм. Те не се интересуват от факта, че тази теория вече е опровергана от изследователите.

Камил Ехолс, майка от САЩ, е направила собствен опит с борци срещу ваксинацията и последиците, които тяхното безотговорно поведение има за други деца. В публикация във Фейсбук майката разказва за това от какво страда дъщеря й в момента.

Зареждане...

Досега бях относително мълчалив в социалните мрежи, що се отнася до движението срещу ваксинацията. Чела съм много познати поговорки, които казват: „Защо моите неваксинирани деца трябва да представляват опасност за вашите ваксинирани деца, когато сте толкова сигурни, че ваксинациите работят“?"
СЛЕДОВАТЕЛНО. Има хора, които не могат да получат живи ваксини. Например дъщеря ми, която претърпя бъбречна трансплантация, когато беше на 2 години. Тя получи ваксинация срещу варицела, но не можа да получи втора, тъй като имаше инхибирана имунна система и вместо да стане имунна, щеше да се зарази с вируса.

"Това можеше да бъде предотвратено."

Този уикенд тя имаше контакт с дете с варицела и сега сме в спешното отделение. Правят се тестове, инжектират й се антитела и след това трябва да изчакаме и да видим какво ще каже лекарят по инфекциозни болести. Инкубационният период за варицела е между 7 и 21 дни. Така че дори при всичките ни най-добри усилия тя може да се разболее в рамките на следващите 3 седмици. А това означава автоматичен прием в болницата за получаване на антивирусни лекарства. Може да я разболее много, много.
Моля, ако сте човек, който смята, че детето ви ще развие аутизъм от ваксинации, МОЛЯ, образовайте се. Няма нито едно независимо рецензирано проучване, което да е стигнало до този извод. И хората, които изберат да не бъдат ваксинирани, излагат деца като дъщеря ми на голям риск. Тя вече е минала през ТОЛКОВА. И това можеше да бъде предотвратено.

Можем да разберем повече от вълнението, гнева и емоциите на майката. Така наречените противници на ваксините не само излагат собствените си деца на големи опасности, но и тези на други родители. Това може да има сериозни последици или дори да бъде фатално, особено за деца като дъщерята на Камий.