Наклон на плосък покрив - трябва да е толкова голям

Както при повечето форми на покрива, почти всичко е възможно и с плосък покрив. Но дали абсолютно плосък покрив има смисъл, когато мислите за високите изисквания към изолацията и уплътняването, е под въпрос.

Планирайте наклон за плоския покрив

Когато избирате системата за отводняване на покрива, трябва да се придържате точно към препоръчания наклон, посочен от производителя.

  • Прочетете също - Наклон на плоски покриви - предотвратява локви
  • Прочетете още - Правилно и трайно уплътняване на плоски покриви
  • Прочетете също - Плосък покрив - какъв минимален наклон трябва да се спазва?

Препоръчителният наклон на плоския покрив може да варира в зависимост от използването на битумна ламарина (26,99 евро на Amazon *), PU изолационни системи или пластмасова ламарина.

Плосък покрив - преглед на наклона

Максималният наклон на плоския покрив в Германия е много висок, цифрата за Австрия вероятно е по-реалистична. Затова ги включихме тук.

  • Минимален градиент от 2 процента или 1,1 градуса
  • Препоръчителен наклон 5 процента или 2,9 градуса
  • Максимален наклон в Германия 44 процента или 25 градуса
  • Максимален наклон Австрия 8,8 процента или 5 градуса

Изберете покрив, който съответства на наклона

Едно просто основно правило по отношение на склоновете е, че колкото повече фуги и шевове има покривът, толкова по-висок наклон трябва да бъде на плосък покрив.

Уплътняващата мембрана изисква лек наклон

С EPDM уплътняваща мембрана, която в най-добрия случай изобщо няма шевове, естествено се нуждаете от значително по-малък наклон от около пет процента или около три градуса.

Битумните листове са заварени

Тъй като битумният лист на покрива трябва да бъде заварен, тъй като няма достатъчно широки листове материал, градиентът също трябва да бъде пет процента в абсолютния минимум. Тук обаче се препоръчва малко по-висок наклон.

Покривни плочки за плоския покрив

Разбира се, плочките на плосък покрив имат най-голям брой фуги. За да не тече водата под тиганите, наклонът трябва да е по-висок, отколкото е в действителност при плоския покрив.

Някои производители предлагат определени плочки за плоски покриви, които трябва да работят с наклон на покрива от седем процента или повече.

Съвети и трикове Докато при нормален улей на скатен покрив е напълно достатъчно да се грижите за правилното нещо през есента, при плоския покрив винаги трябва да следите дали водата може да тече безпрепятствено.

Само няколко листа трябва да се обединят и един от процесите е блокиран. Следователно трябва да поставите голямо сито на всеки чучур, за да държите листата отворени.