Срещу чумата: репелент за врабче за балкона

Врабчетата са хубави малки птици, но всъщност само когато се пръскат в басейна с птици. Не ги искаме на балкона, особено защото изпражненията им са вредни за здравето. Така че трябва да има защита.

Изгони врабчетата

Едва ли можем да избегнем врабчетата, седнали в живия плет. Птиците се стичат и могат да станат доста шумни. Да я убиеш не е опция. Определено можете да предотвратите врабчетата, като се уверите, че те не намират допълнителна храна под формата на остатъци от храна и като отрежете живия плет, което означава, че птиците вече нямат привлекателно място за гнездене. Котката помага и срещу врабчета, които се приближават твърде близо. Но има и някои други неща, които врабчетата не харесват. Възможните възпиращи средства, които можете да инсталирате около къщата или в градината, включват:

  • Манекени
  • Ултразвукова
  • Звучи
  • шипове

Манекени

Врабчетата са малки и естествено се страхуват от грабливи птици. В магазините се предлагат фиктивни птици, като сови с клатушкащи се глави, които можете да прикрепите към парапета на балкона или близо до място за гнездене. В допълнение към функцията си на плашило, тези манекени са и декоративни.

Ултразвукова

Много животни могат да бъдат прогонени с ултразвук. Докато хората не могат да възприемат вълните, врабчетата са много чувствителни към тях. Има различни ултразвукови апарати, които също не са толкова скъпи, простите струват между 20 и 40 евро. Те имат определен обхват и предпазват врабчетата от твърде близо до балкона.

Звучи

Врабчетата издават много шум, но самите те са чувствителни към шума. Вятърни камбани и камбани, но също така и гласовете на грабливи птици от специално устройство са изключително полезни. С това решение обаче трябва да внимавате със съседите - шумовете могат да станат досадни.

шипове

Шиповете са популярна защита срещу птици. Те обаче са само частично подходящи за балкона, защото първо не изглеждат добре и второ, никой не иска да се подпира на парапет, подсилен с шипове. Така че шиповете са по-скоро решение за дъждовния улей или покрива.